Liga majstrov: Skvelý zápas a spravodlivá remíza, zhodli sa Ancelotti a Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ancelotti a Guardiola sa po šlágri v LM zhodli: Skvelý zápas a spravodlivá remíza
Ancelotti a Guardiola k sebe prechovávajú vzájomný rešpekt.
Ancelotti a Guardiola k sebe prechovávajú vzájomný rešpekt.Profimedia
Tréner futbalistov Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) aj jeho náprotivok na lavičke Manchestru City Pep Guardiola (53) sa po utorkovom šlágri Ligy majstrov zhodli, že výsledok 3:3 je spravodlivý. Úvodné štvrťfinále na Estadio Santiago Bernabéu ponúklo gólovú prestrelku, z ktorej podľa Taliana mohli vyjsť víťazne oba celky. Španiel ocenil svoj tím predovšetkým za tri strelené góly na súperovom ihrisku.

Citizens sa ujali vedenia už po 108 sekundách hry, keď Silva prekvapil brankára Lunina ďalekonosnou strelou z priameho kopu. Do 14. minúty sa o bleskový obrat postaral vlastným gólom Dias a presnou trefou Rodrygo. Jediný prípad, keď v play-off Ligy majstrov padli tri góly rýchlejšie, bol v roku 2019 vo štvrťfinále medzi City a Tottenhamom, keď bol stav 2:2 v 11. minúte.

Tentokrát obhajca titulu opäť otočil skóre vďaka výstavným zásahom FodenaGvardiola, konečnú podobu dal výsledku nemenej vydarený volej z produkcie Valverdeho.

Real - Manchester City 3:3

"Stretli sa dva výnimočné tímy, bol to veľmi dobrý zápas z oboch strán," povedal Ancelotti na tlačovej konferencii. "Za stavu 2:1 sme mali ďalšie šance a mohli sme rozhodnúť, na druhej strane ale musíme uznať, že sme nakoniec mohli aj prehrať. Remíza je spravodlivá," zhodnotil domáci lodivod po 200.  odkoučovanom stretnutí v milionárskej súťaži.

"Bolo to atraktívne stretnutie dvoch tímov, ktoré sa stále hnali do útoku. Chvíľu sme viedli my, chvíľu zase súper. Toto je futbal," povedal Guardiola, ktorý aj ako dlhoročný hráč a tréner konkurenčnej Barcelony ocenil atmosféru v aréne Realu: "Bernabéu je výnimočný štadión. Aj keď tu vediete, nikdy nemôžete podľahnúť dojmu, že máte vyhraté."

Duel najväčších favoritov na zisk trofeje ponúkol po väčšinu súboja typický obrázok oboch tímov. Citizens viac držali loptu a Los Blancos hrozili predovšetkým z brejkov.

"Prechod do útoku majú nesmierne nebezpečný. Proti Realu je nemožné mať všetko plne pod kontrolou. Dali sme ale tri góly na Bernabéu, to sa nestáva príliš často," tešilo Guardiolu. "Hrali sme skvele, najmä dovtedy, kým nám stačili sily a dokázali sme súpera vysoko presovať. V tom musíme pokračovať aj v odvete," uviedol Ancelotti.

Oponenti sa v play-off stretli v posledných dvoch rokoch, pričom víťaz meraní síl na konci sezóny zakaždým ovládol súťaž. Vlani anglický majster uspel v semifinále po výsledkoch 1:1 vonku a 4:0 doma. V roku 2022 v rovnakej fáze postúpil biely balet po veľkom obrate v domácej odvete.

"Zo zjavných dôvodov som rád, že hráme odvetu zase doma. Výsledok 3:3 berieme, je to úplne otvorené," vyjadril sa Guardiola. "Končiť dvojzápas vonku je malá nevýhoda. Ale veríme si, že aj v Manchestri dokážeme zopakovať podobný výkon, aký sme predviedli dnes," poznamenal Ancelotti.

Odvetný zápas je naplánovaný na 17. apríla. Víťaz sa v semifinále stretne s lepším z dvojice Arsenal - Bayern Mníchov (prvý zápas 2:2).