Bayern sa cíti poškodený. Šialená situácia, rozhodca urobil obrovskú chybu, zúri Tuchel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern sa cíti poškodený. Šialená situácia, rozhodca urobil obrovskú chybu, zúri Tuchel
Tuchel neskrýval rozčarovanie.
Tuchel neskrýval rozčarovanie.AFP
S remízou 2:2 z Emirates Stadium by bol za normálnych okolností maximálne spokojný, najmä keď domáci Arsenal od 12. minúty viedol 1:0. Thomas Tuchel (50) však po záverečnom hvizde v Londýne neskrýval rozčarovanie, podľa nemeckého kouča totiž mal Bayern zahrávať pokutový kop.

Inkriminovanú situáciu, ktorá sa odohrala v druhom polčase v šestnástke Arsenalu, opísal Tuchel slovami: "Viem, že to bola šialená situácia. Položili loptu na zem, on pískol a obranca vzal loptu do rúk. Rozhodca urobil obrovskú chybu, bola to jasná penalta pre nás."

Brankár domácich David Raya tesne po hvizde rozhodcu prihral loptu smerom ku Gabrielovi Magalhãesovi, ale brazílsky obranca ju chytil do rúk a potom ju sám rozohral od bránky. Hralo sa ďalej a zdalo sa, že s tým nikto nemá žiadny problém.

Arsenal - Bayern 2:2

Po remízovom dueli sa ale zástupcovia Bayernu predsa len ozvali. Švédsky arbiter Nyberg im mal odpovedať, že išlo o "chlapčenskú chybu" a že by za niečo také vo štvrťfinále Ligy majstrov penaltu neodpískal. S tým sa Tuchel nedokázal stotožniť: "Je to strašné, príšerné vysvetlenie. Detská chyba, chyba dospelého, čokoľvek - cítime sa naštvaní, pretože to bolo obrovské rozhodnutie proti nám."

Kouč Bavorov nemal výhrady iba k tejto situácii, ale k celkovému výkonu švédskeho rozhodcu, ktorý v play-off Ligy majstrov debutoval. "Všetky maličkosti šli jedným smerom," uviedol Tuchel a dodal: "Hráči Arsenalu sa mohli sťažovať, ako chceli, my sme ale dostali žltú kartu hneď, ako sme mávli."

Svoje zdesenie neskrývali ani samotní hráči. Podľa Joshuu Kimmicha to bol "rozhodujúci moment zápasu", zatiaľ čo Harry Kane, ktorý mimochodom strelil svoj šiesty gól na Emirates Stadium (najviac zo všetkých súperov Arsenalu), označil verdikt rozhodcu za šialený. "Hlúpa chyba. Je to najjasnejšia penalta, akú som kedy videl!"

Samotný Tuchel sa potom vyjadril aj k momentu z poslednej minúty zápasu, keď Saka spadol v šestnástke Bayernu po kontakte s brankárom Neuerom. "Videl som kontakt, ale príliš neskoro. Lopta bola preč. Už nemal šancu a nabehol Manuelovi do nohy," myslel si bývalý kouč Chelsea, pričom pripustil, že sa mohol na vzdialenosť 60 metrov mýliť.

Kane spomenul, že si rozhodca Nyberg, ktorý mimochodom vo Švédsku nemá k dispozícii systém VAR a mohli mu tak v tomto ohľade chýbať skúsenosti, mohol v prípade súboja Saku s Neuerom vybrať. "Bolo to päťdesiat na päťdesiat. Keby to bol môj tím, chcel by som penaltu," prehodila anglická hviezda s úsmevom.

Ani jedna zo spomínaných situácií nakoniec neviedla k odpískaniu pokutového kopu, a tak sa v prvom vzájomnom meraní síl Arsenalu s Bayernom v rámci štvrťfinále Ligy majstrov zrodila remíza. Tá stavia do o niečo lepšej východiskovej pozície pred odvetou Bavorov. Stretnutie na nemeckej pôde je na programe 17.apríla.