Liga majstrov: Príležitosť vrátiť sa tam, kam patríme. Xavi hovorí o kľúčovom momente svojho tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Príležitosť vrátiť sa tam, kam patríme. Xavi hovorí o kľúčovom momente svojho tímu
Xavi absolvoval tlačovú konferenciu.
Xavi absolvoval tlačovú konferenciu.Reuters
Manažér Barcelony Xavi Hernández (44) povedal, že zápas s Parížom Saint-Germain vo štvrťfinále Ligy majstrov je príležitosť, ktorú si päťnásobní majstri želali v snahe vrátiť sa tam, kam patria. V milionárskej súťaži predchádzajúce dva roky vypadli vždy v skupinovej fáze.

Xaviho zverenci sa momentálne nachádzajú v dobrej forme, keď vyhrali osem z posledných jedenástich zápasov vo všetkých súťažiach. V uplynulých šiestich inkasovali dokonca iba jeden gól a v tabuľke La Ligy sú na druhom mieste. Na vedúci Real Madrid strácajú osem bodov.

Barca sa prvýkrát po štyroch rokoch kvalifikovala do štvrťfinále Ligy majstrov, čo sa jej v období 07/08 až 19/20 podarilo v každej sezóne. "Je to kľúčový moment. Slovom po štyroch rokoch mimo štvrťfinále je vzrušenie," zdôraznil šéf lavičky Blaugranas na tlačovej konferencii. 

"Môžeme opäť snívať. Myslíme si, že sme v najlepšom momente sezóny, ale máme pred sebou jeden z najlepších tímov v Európe. K tomu všetkému s jedným z najlepších trénerov Luisom Enriquem. Mužstvo je poskladané na to, aby vyhralo Ligu majstrov," upozorňuje 44-ročný lodivod.

V roku 2017 Barca postúpila z osemfinále vďaka epickému obratu na Camp Nou práve proti PSG, keď vyhrala 6:1. Kataláncov viedol Luis Enrique. Paríž pritom doma uspel 4:0. Skúsený tréner priznal, že barcelonský štýl má vplyv na jeho prácu aj v PSG, v drese ktorého hrá kapitán slovenskej reprezentácie Milan Škriniar.

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

"Mám s Luisom skvelý vzťah," zdôraznil Xavi. "Čaká nás veľmi ťažký súper a obaja sa snažíme o podobný štýl. Môžeme byť hrdí na to, že máme DNA Barcy - Luis, Pep Guardiola či Mikel Arteta."

"Budeme sa snažiť o to isté. Od tejto chvíle je na hráčoch, aby našli DNA, ktorá nás tak veľmi identifikuje. Futbal je nepredvídateľný, no chceme kontrolovať priebeh. Luis Enrique má k dispozícii širokú škálu talentov, ale pokúsime sa s nimi hrať ako rovný s rovným," uzavrel Xavi Hernández.

PSG - Barcelona (streda, 21:00)