Sme nažive, hlási Arteta. Španiel po domácej remíze s Bayernom cíti nádej na postup

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sme nažive, hlási Arteta. Španiel po domácej remíze s Bayernom cíti nádej na postup
Gunners si do odvety vezú nerozhodný výsledok.
Gunners si do odvety vezú nerozhodný výsledok.TASR
Tréner Mikel Arteta (42) žiada tím Arsenalu, aby sa poučil z utorňajšieho prvého štvrťfinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Anglické mužstvo doma remizovalo, nerozhodný výsledok zachránil v 76. minúte Leandro Trossard (29), ktorému poslal kľúčovú prihrávku Gabriel Jesus (27). Londýnčania boli naposledy v semifinále najprestížnejšej európskej súťaže v sezóne 2008/09.

Arsenal šiel do vedenia po góle Saku, ktorý sa vnútri šestnástky presadil strelou k vzdialenejšej žrdi v obklopení dvoch obrancov. Už o šesť minút neskôr vyrovnal z náročnej pozície Gnabry. Brankára Rayu prekonal krátko po polhodine hry aj Kane, ktorý premenil penaltu po faule Salibu. 

Vo svojom 20. zápase proti Gunners to bol pre ofenzívneho reprezentanta Anglicka 15. presný zásah a šiesty na pôde Londýnčanov. Konečnú podobu rezultátu určil spomínaný Trossard.

Arsenal - Bayern 2:2

"V Mníchove ideme odznova, sme nažive. Zápas sa skomplikoval a hráči pochopili, že musia zdvihnúť úroveň. Urobili sme nejaké chyby, poučíme sa z nich. Vidím nádej, pôjdeme do Mníchova a máme šancu vyhrať. V určitých oblastiach sa zlepšíme," vravel Arteta.

Španielsky kouč dostal Arsenal do prvého štvrťfinále od roku 2010. Dodal, že jeho tím motivoval výkon hostí v prvom polčase, no zároveň dokázali zachovať v druhej polovici rozvahu.

Na remíze mal veľký podiel Jesus, ktorý pod tlakom obrancov hostí posunul loptu na Trossarda. Ten prekonal Neuera strelou z prvej k ľavej žrdi. "Náhradníci, najmä Leandro a Gabriel, mali veľký vplyv. Boli iniciatívni a využili reč tela," uviedol lodivod domácich.

Do nepohodlnej situácie sa Arsenal dostal nedôraznou obranou. Do zápasu pritom vstupoval v lepšej forme, keď vyhral osem z predošlých desiatich zápasov, v jednom remizoval a jeden prehral. Bayern mal naopak za sebou ligovú prehru na pôde nováčika z Heidenheimu a za kratší koniec ťahal aj predtým v šlágri s Dortmundom. Už v nedeľu môže stratiť aj matematickú šancu na domáci titul, ktorý má prvýkrát v histórii na dosah Bayer Leverkusen. "Bavori" získali všetky domáce tituly od sezóny 2012/13 (11).

Tréner hostí Thomas Tuchel spomenul po zápase situáciu zo 66. minúty, keď domáci obranca Magalhaes zobral loptu do rúk po rozohrávke brankára Rayu. Tuchel neskrýval rozčarovanie a rozhodilo ho aj vysvetlenie rozhodcu, že za niečo také by vo štvrťfinále Ligy majstrov penaltu neodpískal.

Bavori teda majú minimálnu šancu na zisk ligového titulu a vypadli aj z Nemeckého pohára. Siedmy titul v Lige majstrov je tak pre nich jedinou nádejou na trofej v tomto ročníku.

"Nebolo to jednoduché, najmä po tom, ako sme v úvode inkasovali. Fanúšikovia Arsenalu boli neuveriteľní, tlačili svoj tím dopredu. Skórovali sme z nášho prvého útoku, to nám veľmi pomohlo, získali sme dôveru. Góly vonku sa už neberú do úvahy, sme spokojní s našim výkonom a budúci týždeň začíname od 0:0," zhodnotil Tuchel.

Odveta je na programe v stredu 17. apríla o 21:00. Víťaza dvojzápasu čaká úspešnejší z dvojice Real Madrid a Manchester City. Úradujúci šampióni LM v utorok remizovali v Madride.