Potrebujeme ukázať, čo je potrebné na udržanie sa v LM, hlási Simeone pred duelmi s Dortmundom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Potrebujeme ukázať, čo je potrebné na udržanie sa v LM, hlási Simeone pred duelmi s Dortmundom
Simeoneho čaká ďalšia náročná skúška.
Simeoneho čaká ďalšia náročná skúška.Reuters
Atlético Madrid sa pripravuje na prvý štvrťfinálový zápas Ligy majstrov, v ktorom privíta Borussiu Dortmund. Tréner Diego Simeone (53) povedal, že jeho tím musí dokázať, že si zaslúži byť medzi najlepšími ôsmimi európskymi tímami a dostať sa do poslednej štvorky.

Atlético, ktoré je na štvrtom mieste La Ligy a za vedúcim Realom zaostáva o 17 bodov, vyhralo len tri z posledných ôsmich duelov vo všetkých súťažiach. Na to, aby sa dostalo cez minuloročného finalistu z Interu a postúpilo do štvrťfinále, potrebovalo v odvete pokutové kopy.

Simeone na tlačovej konferencii pred prvým štvrťfinále uviedol: "Potrebujeme tam jednoducho ísť a ukázať, čo je potrebné na to, aby sme sa udržali v tejto súťaži. Dortmund hrá pravdepodobne s najväčším nasadením spomedzi tímov, ktoré sa kvalifikovali do štvrťfinále. Musíme odohrať dôležitý zápas a potrebujeme, aby nás fanúšikovia poháňali vpred ako vždy."

Los Colchoneros vyzvú silný tím Borussie, ktorá sa v takzvanej skupine smrti spolu s PSG, milánskym AC a Newcastlom umiestnila na prvom mieste. Atético bude mať v prvom z dvoch súbojov výhodu domáceho prostredia. Na štadióne Metropolitano podávalo kvalitné výkony, u súperov je to miestami iná pesnička. 

V aktuálnom ročníku zatiaľ celok z Madridu prehral vo všetkých súťažiach len dva domáce zápasy. Antoine Griezmann zažíval jednu z najlepších sezón svojej kariéry, kým si vo februári v prvom zápase proti Interu nezranil členok. Francúz vynechal štyri ligové duely v rade a o mesiac neskôr hral cez bolesť v odvete s Milánčanmi. Absentoval aj počas medzinárodných predstavení Francúzska, aby sa mohol úplne zotaviť na záver sezóny.

"Potrebujeme najlepšieho Griezmanna, o tom niet pochýb. V posledných dueloch bol zranený. Je ťažké niečo dokázať bez toho, aby ste hrali zápasy. Máme pred sebou veľmi dôležitý týždeň, mužstvo vie, aké dôležité je, aby bol každý v poriadku, pretože ich budeme potrebovať všetkých," vyjadril sa Simeone.

Atlético - Dortmund (streda o 21:00)