Girona neudržala vedenie a stratila body s Betisom, na čele je madridský Real

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Girona neudržala vedenie a stratila body s Betisom, na čele je madridský Real
Aktualizované
Girona prišla o tri body v závere stretnutia.
Girona prišla o tri body v závere stretnutia.Profimedia
Futbalisti Girony remizovali v 18. kole španielskej La Ligy na trávniku Betisu 1:1, hoci od prvého dejstva viedli. Situáciu využil večer Real Madrid, ktorý aj v oslabení porazil Alavés a posunul sa do čela tabuľky.

Betis - Girona 1:1

Líder tabuľky sa ujal vedenia šesť minút pred koncom prvého dejstva zásluhou Dovbyka. Ukrajinec strelil svoj 11. gól v sezóne a obzvášť dobrú formu má od novembra - zaznamenal už šiesty zásah a ak berieme do úvahy päť najlepších líg, viac má len trojica Mayoral (7), Mbappé (8) a Kane (9). Radosť hostí pokazil dve minúty pred koncom riadneho hracieho času netradičný strelec German Pezzella, ktorý zaznamenal premiérový gól v sezóne.

Girona v historickej sezóne aj naďalej prepisuje štatistiky, o jeden primát však prišla. Ak by mužstvo zaznamenalo ôsme víťazstvo vonku v rade, pridalo by sa k slávnej dvojici Barcelona - Real Madrid. Tak trochu v tieni úspechov Girony sú výkony Betisu. Tím neprehral už v trinástich zápasoch po sebe.

Alavés - Real Madrid 0:1

Hostia nastupovali na trávnik s vedomím, že sa v prípade víťazstva môžu bodovo dotiahnuť na prekvapenie ligy a dokonca obsadiť prvú priečku. Real mohla aj napriek mnohým zraneniam v kádri tešiť jedna defenzívna štatistika - v tejto sezóne inkasoval len 11 zásahov, a po sezónach 1961/62 (10) a 1971/72 (11) je to tretíkrát v histórii, čo tento tím dostal 11 alebo menej gólov po prvých 17 dueloch ligovej kampane. V oboch prípadoch sa dokonca stal majstrom.

Madridský celok napokon udržal ďalšie čisté konto. Za zmienku stojí aj fakt, že v prvom dejstve zaznamenal len 0.22 očakávaných gólov, čo je druhé najnižšie číslo tímu po 45 minútach v tejto sezóne po dueli s Barcelonou (0.14). Real navyše hral od 54. minúty bez vylúčeného Nacha, pre ktorého to bola už druhá červená karta v ročníku. Podobný počin sa naposledy v drese "bieleho baletu" podaril Sergiovi Ramosovi (2017/18).

Zverencov Carla Ancelottiho napokon v nadstavenom čase spasil Lucas Vázquez, ktorý zaznamenal premiérový gól v sezóne.

Ďalšie výsledky:

Cádiz - Real Sociedad 0:0

Malorka - Osasuna 3:2

/D. Greif sedel na lavičke náhradníkov, M. Valjent pre zranenie nenastúpil/

Aktuálne poradie v španielskej lige.
Aktuálne poradie v španielskej lige.Flashscore