Girone dochádza dych. Real jej na čele uniká a ťahá sériu bez prehry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Girone dochádza dych. Real jej na čele uniká a ťahá sériu bez prehry
Vinícius ťahá biely balet svojimi gólmi za titulom.
Vinícius ťahá biely balet svojimi gólmi za titulom.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid si upevnili pozíciu lídra španielskej La Ligy a pred druhou Gironou majú 10-bodový náskok. Biely balet v sobotu zvíťazil aj bez suspendovaného najlepšieho strelca súťaže Judea Bellinghama (20) na pôde Osasuny 4:2. Góly anglického mladíka nahradil brazílsky krídelník Vinícius Junior (23), ktorý sa presadil dvakrát. Trápenie Girony pokračuje, Katalánci prehrali na pôde Getafe 0:1 a nebodovali na pôde súpera v štvrtom zápase za sebou.

Osasuna - Real Madrid 2:4

Na prvý gól v sieti Osasuny sa na štadióne El Sadar čakalo iba do začiatku štvrtej minúty, keď Vinícius vypichol loptu rozohrávajúcemu Alejandrovi Catenovi a strelou k žrdi prekonal domáceho brankára. Madridčanov zaskočil o tri minúty neskôr vyrovnávajúcim gólom chorvátsky útočník Ante Budimir, pre ktorého to bol už 15 ligový presný zásah a priblížil ho k 16-gólovému Bellinghamovi. Krátko po štvrťhodine hry však poslal Real opäť do vedenia pohotovým zakončením Dani Carvajal.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Opta by Stats Perform

Na konci prvého dejstva ešte Vinícius videl piatu žltú kartu v sezóne, čo pre brazílskeho špílmachra znamená stopku na najbližší duel s Bilbaom. Žltý trest dostal v troch ligových stretnutiach za sebou, pričom proti Osasune ju inkasoval za emócie smerované k hlavnému rozhodcovi Josemu Luisovi Munuerovi. "Musí trochu viac kontrolovať tlak, ktorý naňho vyvíja atmosféra," povedal o Viniciusovi kouč Realu Ancelotti.

Brazílčan sa však predviedol v druhom polčase opäť aj futbalovou šikovnosťou, keď v 64. minúte zariadil hosťom trojgólové vedenie. "Zablahoželal som mu, odohral mimoriadny zápas, robil dobré rozhodnutia. Fanúšikovia súpera sa mu posmievajú, protihráči ho okopávajú."

Vinícius dosiahol proti Osasune výborné čísla.
Vinícius dosiahol proti Osasune výborné čísla.Opta by Stats Perform

"Hoci v tomto stretnutí bolo všetko korektné a podľa pravidiel. Veľmi dobre sa pohyboval bez lopty, v tom sa zlepšil najviac. Je to veľmi nebezpečný hráč a každý to vie," pochválil Ancelotti 23-ročného krídelníka. Aj vďaka nemu Real neprehral 23 ligových stretov v rade.

Vinícius skóroval v štvrtom zápase za sebou. V marci má na konte, naprieč všetkými súťažami šesť gólov. "Celý tím odohral skvelý duel, nielen ja. Nemyslím ani tak na góly, ktoré som strelil, ako na šance, ktoré som nevyužil," doplnil autor 12 ligových presných zásahov.

Getafe - Girona 1:0

Hráčom Girony postupne dochádza dych a vzďaľuje sa im sen o historickom titule. Katalánsky tím nebodoval na ihriskách súperov už v štyroch zápasoch v sérii. Girona po prehrách s Realom (0:4), Bilbaom (2:3) a Mallorcou (0:1), nestačila ani na Getafe (0:1).

Štatistický pohľad na prehru Girony.
Štatistický pohľad na prehru Girony.Opta by Stats Perform

"Nemám slová, ktorými by som opísal túto prehru. Prišli sme si po tri dôležité body, no nepodarilo sa nám ich získať," uviedol po stretnutí Savinho, krídelník Girony, ktorej na chrbát dýcha miestny rival Barcelona. Blaugranas strácajú na Gironu jeden bod, no majú k dobru zápas proti Atléticu Madrid (v nedeľu od 21:00).