Valverde s Viníciusom režírovali tri body. Real po zaváhaní Girony s desaťbodovým náskokom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Valverde s Viníciusom režírovali tri body. Real po zaváhaní Girony s desaťbodovým náskokom
Aktualizované
Štyri posledné zápasy a šesť gólov. To je forma ako hrom, v ktorej hrá Vinícius Junior.
Štyri posledné zápasy a šesť gólov. To je forma ako hrom, v ktorej hrá Vinícius Junior.AFP
Španielska La Liga pokračovala v sobotu štyrmi zápasmi v rámci 29. kola. Hneď na úvod si Malorka doma poradila s Granadou. Real Madrid síce inkasoval dva zásahy, ale v Osasune pohodlne zvíťazil. Dvojité potešenie im pripravila Girona, ktorá zlyhala v Getafe a dopriala bielemu baletu na čele desaťbodový náskok.

Malorka - Granada 1:0

Dlhých 11 rokov čakali Malorčania na triumf s Granadou. Podobne ako na trojbodový zápis, aj na víťazný zásah čakali domáci až do 85. minúty, v ktorej sa presadil obranca Antonio Raíllo. Pre kapitána Malorky to bol ešte len ôsmy zásah v La Lige. Druhý do siete Granady. Tá na trávnikoch súperov nepredvádza vôbec ideálne výkony, v doterajšom priebehu ročníka si pripísal mimo svoj štadión iba dva body.

Stopér Martin Valjent pre zranenie v nominácii chýbal. Pohárový hrdina Dominik Greif sledoval súboj z lavičky náhradníkov. Jeho spoluhráči zdolali pred svojimi fanúšikmi Granadu premiérovo od roku 1984.  Hostia strácajú na prvú nezostupovú pozíciu už 10 bodov. 

Osasuna - Real Madrid 2:4

Biely balet pokračuje v sérii bez prehry. V La Lige ju natiahol už na 23 zápasov v rade. Osasuna síce dokázala zareagovať po troch minútach na otvorenie skóre Viníciusa, ale bolo to stretnutie Fedeho Valverdeho. Uruguajčan sa blysol tromi asistenciami, čo sa hráčovi Realu Madrid podarilo naposledy v jednom vystúpení pred dvomi rokmi Modričovi. 

Svoju formu potvrdil aj dvojgólový Vinícius Junior. V posledných štyroch vystúpeniach naprieč všetkými súťažami nastrieľal šesť zásahov. V Osasune prehral madridský Real ešte v januári 2011. Odvtedy je v deviatich stretoch nezdolaný (6-3-0). Na čele tabuľky má desaťbodový náskok pred Gironou, ktorú čaká večer súboj v Getafe.

Getafe - Girona 1:0

Menší z dvojice katalánskych celkov zaváhal proti menšiemu z madridských celkov. Domáci rozhodli o svojom cennom triumfe už v 33. minúte, keď sa presadil Yellu Santiago. V 19 rokoch a 296 dňoch sa stal najmladším strelcom Getafe, ktorý strelil gól v La Lige od septembra 2015. Vtedy skóroval s Levante Emiliano Buendía (18 rokov a 276 dní). 

Girona si pripísala piatu prehru v prebiehajúcom ročníku a tretiu v posledných piatich kolách (2-0-3). Na lídra z Realu stráca 10 bodov. V prípade nedeľnej výhry sa na druhú priečku posunie Barcelna, ktorá má manko jedného bodu. Getafe zabralo naplno po štyroch stretoch. S 38 bodmi je v neúplnej tabuľke na deviatej pozícii. 

Ďalší program 29. kola:

Bilbao - Alaves 2:0