Almería v La Lige ešte nevyhrala, rozhodla sa zmeniť trénera. Prichádza skúsený Pepe Mel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Almería v La Lige ešte nevyhrala, rozhodla sa zmeniť trénera. Prichádza skúsený Pepe Mel
Mel si vyskúša ďalšie španielske pôsobenie.
Mel si vyskúša ďalšie španielske pôsobenie.Profimedia
Gaizka Garitano (48) už nie je trénerom futbalistov UD Almería. Posledný tím španielskej La Ligy s ním ukončil spoluprácu, na jeho miesto prišiel skúsený Pepe Mel (61). Mužstvo stále čaká na prvé ligové víťazstvo v sezóne, za 28 kôl nazbieralo iba 10 bodov za remízy.

Garitano prišiel do klubu v októbri minulého roka, keď nahradil Vicenta Morena. Almería je blízko k negatívnemu rekordu španielskej najvyššej súťaže, ktorý držia s dvoma víťazstvami v jednej sezóne štyri kluby. Naposledy mal takúto bilanciu Sporting Gijón v ročníku 1997/98.

Nový kormidelník Mel viedol naposledy grécky tím OFI Kréta, v minulosti pôsobil aj v kluboch Rayo Vallecano, Betis, West Bromwich Albion, Málaga, či Deportivo La Coruña. Dohromady bol na lavičke mužstiev z prvých dvoch najvyšších súťaží vo viac než 600 vystúpeniach.

Lodivod už má za sebou aj prvý tréning s novým tímom. Ostrá premiéra ho čaká počas víkendu na pôde Las Palmas. Pri pohľade na spomínanú ligovú bilanciu bude prvoradým cieľom dosiahnutie víťazstva. Od prípadnej záchrany delí klub poriadny kus cesty, na 17. Celtu Vigo stráca 14 bodov. Kmeňovým hráčom Almeríe je aj slovenský stredopoliar Martin Šviderský, ktorý aktuálne hosťuje v Murcii.

Postavenie Almeríe v tabuľke La Ligy.
Postavenie Almeríe v tabuľke La Ligy.Flashscore