Dortmund ide v Lige majstrov ďalej, o postupe rozhodol prebudený Sancho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dortmund ide v Lige majstrov ďalej, o postupe rozhodol prebudený Sancho
Dortmund môže oslavovať postup.
Dortmund môže oslavovať postup.Profimedia
Futbalisti Borussie Dortmund zvládli osemfinálovú odvetu Ligy majstrov proti holandskému PSV a zahrajú si vo štvrťfinálovej fáze. Žreb je na programe v piatok 15. marca.

Dortmund - PSV 2:0

/prvý zápas 1-1/

Dortmund vstupoval do zápasu v pozícii mierneho favorita, v posledných ôsmich domácich stretnutiach v milionárskej súťaži totiž nenašiel premožiteľa. Radosť v tábore fanúšikov nemeckého celku vypukla už po troch minútach hry, pretože Jadon Sancho prvýkrát v kariére strelil gól vo vyraďovacích kolách Ligy majstrov. Naposledy v drese Borussie rozvlnil sieť v tejto súťaži v novembri 2020.

Anglický útočník sa presadil aj vo víkendovom ligovom stretnutí s Brémami, čo znamená, že sa mu podarilo skórovať v dvoch po sebe idúcich stretnutiach prvýkrát od novembra 2021, keď hrával za Manchester United. Dortmund neokúsil chuť porážky už v ôsmich domácich meraniach síl v LM.

Postup Borussie poistil v nadstavenom čase skúsený Marco Reus, pre ktorého to bol druhý gól v prebiehajúcej kampani. Edin Terzič priviedol mužstvo druhýkrát do štvrťfinále Ligy majstrov, čím vyrovnal klubový rekord Ottmara Hitzfelda (1995/96 a 1996/97) a Jürgena Kloppa (2012/13 a 2013/14).

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by Statsperform

Zlepšený výkon domácich v porovnaní s prvým stretnutím demonštruje aj táto štatistika - PSV muselo v prvom polčase čeliť desiatim strelám súpera, zatiaľ čo v celom úvodnom súboji osemfinále ich bolo len osem. Hostia následne prepli na vyšší rýchlostný stupeň a súpera prestrieľali v pomere 17:15, nebolo im to však nič platné. PSV nedokázalo vyhrať ani jeden z posledných 17 európskych zápasov vonku proti nemeckým protivníkom (3 remízy,  14 prehier) od víťazstva na pôde Eintrachtu Braunschweig v decembri 1977.