Bosz zavíta do známeho prostredia. Mohli sme dosiahnuť niečo veľké, vraví o časoch v Dortmunde

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bosz zavíta do známeho prostredia. Mohli sme dosiahnuť niečo veľké, vraví o časoch v Dortmunde
Bosza čaká odveta s bývalým klubom.
Bosza čaká odveta s bývalým klubom.AFP
Peter Bosz (60) by sa mohol Borussii Dortmund oneskorene pomstiť - tréner PSV Eindhoven však ubezpečuje, že o tom ani neuvažuje. Šesť mesiacov v službách BVB bolo podľa jeho slov veľmi krátkych a bláznivých.

Pred odvetou osemfinále Ligy majstrov proti bývalému klubu k svojmu vtedajšiemu pôsobeniu v Dortmunde pre nemecký Kicker povedal: "Začali veľmi dobre a takmer všetko sme vyhrali. Mali sme päťbodový náskok pred Bayernom, ktorý dokonca prepustil svojho trénera Carla Ancelottiho."

Potom to však v roku 2017 išlo z kopca. "V určitom momente sa nám už nepodarilo vyhrať ani jeden zápas. Potom to, bohužiaľ, išlo veľmi rýchlo," dodal. Dnes už len spomína na jeden z najdivokejších súbojov v histórii Bundesligy - Borussia viedla v Revierderby proti Schalke 4:0, no duel sa skončil remízou 4:4.

"Takéto zápasy charakterizujú moje pôsobenie v Dortmunde," hovoril s odstupom viac ako šiestich rokov a doplnil: "Je to škoda, pretože som stále presvedčený, že sme tam mohli dosiahnuť niečo veľké, keby som dostal viac času."

Veľké veci môže kouč dosiahnuť aj v tejto sezóne. So svojím PSV suverénne dominuje Eredivisie a bez prehry v 25 zápasoch sa s veľkou pravdepodobnosťou stane prvýkrát od roku 2018 majstrom. Šance na úspech mu dáva aj výsledok 1:1 z prvého osemfinále Ligy majstrov v Eindhovene.

Samotný tréner po PSV už vraj nechce trénovať iný klub. "Mám 60 rokov a neviem si predstaviť, že by som v 70 rokoch ešte pracoval v teplákovej súprave. Podpísal som zmluvu na tri roky, som tu s manželkou veľmi šťastný. Môže sa stať, že predĺžim kontrakt," povedal.

Taktiež ale dodal, že viesť národný tím by bolo peknou kariérnou výzvou. Vyjadril sa ale aj k inej možnosti. "Čo poviem, keď mi zavolá FC Barcelona? To neviem," prezradil na záver.