Náročná skúška pre Inter, Atlético doma ešte neprehralo. Bude to intenzívne, hlási Inzaghi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Náročná skúška pre Inter, Atlético doma ešte neprehralo. Bude to intenzívne, hlási Inzaghi
Simeoneho a Inzaghiho čaká neľahká odveta.
Simeoneho a Inzaghiho čaká neľahká odveta.Reuters
Inter Miláno sa musí mať na pozore pred pôsobivým domácim rekordom Atlética Madrid, povedal manažér Simone Inzaghi (47). Talian, ktorého káder sa pripravuje na osemfinálovú odvetu Ligy majstrov v hlavnom meste Španielska, narážal na domácu neporaziteľnosť súpera.

Inter na vlastnej pôde v úvodnom meraní síl uspel pomerom 1:0. V najbližšom zápase nastúpi proti mužstvu, ktoré v tejto sezóne La Ligy na svojom štadióne ešte neprehralo a vyhralo aj všetky tri duely v skupine Ligy majstrov.

"Atlético je doma ako vymenené. V La Lige by bolo na prvom mieste, keby hralo len doma, zo 14 zápasov má 13 víťazstiev a jednu remízu," vravel Inzaghi a dodal: "Pripravili sme sa najlepším možným spôsobom. Štadión Metropolitano je pre súpera referenčným bodom. Máme len minimálnu výhodu, nebudeme špekulovať."

Taliansky kouč si nie je istý, aký herný plán použije Simeone, ale je pripravený na všetko, čo ho v Madride čaká: "Keď sa pozrieme na sezónu, tak proti tímom, ktoré vyčkávali, sa nám darilo rovnako ako proti agresívnejším mužstvám. Nevieme, čo Atlético zajtra večer urobí, majú tím, ktorý sa počas zápasu mení. Takisto aj veľmi kvalitných hráčov. Vieme, že to bude intenzívne a budeme musieť dobre zvládať problémy."

Inter je na najlepšej ceste získať titul v Serii A, pričom pred druhým AC Miláno má 10 zápasov pred koncom 16-bodový náskok. Úspech chce dosiahnuť aj v Lige majstrov, keďže v minulej sezóne prehral vo finále s Manchestrom City.

Inzaghiho tím, ktorý vlani vyhral aj Coppa Italia, začína verejnosť porovnávať s tímom Interu, ktorý v roku 2010 získal treble. "Poznáme históriu klubu, ten rok bol skvelý. Vytvárame si vlastnú cestu, minulý rok sme mali nádherné finále v Istanbule, ktoré sme hrali s veľkou hrdosťou. Nechajme ligu bokom a premýšľajme zápas po zápase," vyjadril sa kouč Nerazzurri.