Atlético oslavuje. Inter nezvládol svoje premiérové predĺženie v LM, osudnými sa mu stali penalty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético oslavuje. Inter nezvládol svoje premiérové predĺženie v LM, osudnými sa mu stali penalty
Španielsky tím postúpil do ďalšej fázy.
Španielsky tím postúpil do ďalšej fázy.Profimedia
Futbalisti Atlética Madrid postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov. V odvetnom osemfinálovom zápase s Interom Miláno triumfovali po penaltovom rozstrele. Meno svojho ďalšieho súpera spoznajú v piatok 15. marca.

Atlético Madrid - Inter Miláno 3:1 po pen.

/prvý zápas 0:1/

Zverenci Diega Simeoneho museli v odvetnom stretnutí po jednogólovej prehre zabrať. Skóre však otvoril po polhodine hry hosťujúci Federico Dimarco, ten sa po Maiconovi (2010) stal len druhým obrancom, ktorý za Inter skóroval vo vyraďovacej fáze milionárskej súťaže.

Inter sa však z dvojgólového vedenia v dvojzápase dlho netešil, už o dve minúty neskôr vyrovnal navrátilec Antoine Griezmann, ktorý vynechal štyri zápasy pre poranenie členka. Francúz skóroval v posledných štyroch domácich zápasoch Atlética v Lige majstrov, čo je jeho najlepšia séria od novembra 2018 (tiež štyri). V tejto sezóne strelil v súťaži šesť gólov, ide o jeho najlepší výsledok od sezóny 2016/17 (rovnako šesť). 

Griezmann prežil vydarený večer.
Griezmann prežil vydarený večer.Opta by Statsperform / Profimedia

Taliansky celok sa videl v ďalšej fáze, tri minúty pred koncom riadneho hracieho času však Madridčania udreli a poslali zápas do predĺženia. Presadil sa Memphis Depay, zaznamenal svoj premiérový zásah v tejto sezóne LM. Bol to 19. gól Atlétov v aktuálnej edícii Champions League, viac ich má na konte len Manchester City (24). Inter sa tak ocitol v úplne novej situácii, predĺženie v tejto súťaži ešte nikdy nehral. Vo svojej histórii sa v ňom v pohárovej Európe ocitol len raz, v roku 1972.

Rozhodnúť museli pokutové kopy, v ktorých kraľoval Jan Oblak - zneškodnil pokusy Alexisa Sáncheza a Davyho Klaassena. O konci Interu rozhodol kanonier Lautaro Martínez, ktorý v 5. sérii prestrelil bránu.