Liga majstrov zažila prvý rozstrel od finále 2016. Arsenal je po 14 rokoch vo štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liga majstrov zažila prvý rozstrel od finále 2016. Arsenal je po 14 rokoch vo štvrťfinále

Dlhých 14 rokov čakania je na konci. Arsenal je vo štvrťfinále.
Dlhých 14 rokov čakania je na konci. Arsenal je vo štvrťfinále.Profimedia
Futbalisti Arsenalu prvýkrát od roku 2010 postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov. V utorkovom odvetnom stretnutí osemfinále zvíťazili 1:0 a následne zvládli penaltový rozstrel.

Arsenal - Porto 1:1 pen.

/prvý zápas 0:1, postupuje Arsenal/

Kapitán hostí Pepe sa stal prvým hráčom z poľa v histórii, ktorý v Lige majstrov nastúpil vo veku 41 rokov alebo viac. Celkovo od neho boli starší iba brankári Ballotta, Buffon, Šovkovskij a Schwarzer. Arsenal spravil na konci prvého polčasu dôležitý krok a otváracím gólom stretnutia znegoval svoje manko z úvodného zápasu.

Nórsky kapitán Ødegaard sa blysol krásnou premiérovou asistenciou v európskych súťažiach. Jeho kolmicu si našiel Leandro Trossard a obstrelom loptu uložiť k vzdialenejšej žrdi. Belgičan skóroval v Lige majstrov tretí raz počas tohto ročníka. Skóroval v každom domácom stretnutí, do ktorého zasiahol, keďže sa trafil aj proti Seville a PSV.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Arsenal vyhral aj štvrtý domáci zápas tejto sezóny LM s celkovým skóre 13:0, ale za stavu 1:0 išiel duel do predĺženia. Nakoniec rozhodli až pokutové kopy, ktoré Liga majstrov nezažila od finále 2016. V tom sa proti sebe postavili Real Madrid a Atlético.

Gunners sa do pokutových kopov dostali len druhý raz v LM, pričom počas sezóny 2008/09 vyradili AS Rím. Ako prvý sa v druhej sérii pomýlil Wendell, ktorého pokus Raya vytesnil na žrď. Domáci hráči premenili všetky štyri úvodné pokusy, a tak Galeno musel dať, ale svoj pokus nasmeroval priamo do miest, kde smeroval Raya.

Arsenal postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov prvý raz od sezóny 2009/10, počas predošlých siedmich ročníkov v LM vždy skončil v osemfinále. Len druhý raz sa mu stalo, aby postúpil po tom, ako úvodné stretnutie vyraďovačky prehral. Paradoxne to bolo takisto proti Portu v roku 2010. 

Štvrťfinálovú osmičku skompletizujú víťazi dvojzápasov Atlético - Inter (0:1) a Dortmund - PSV (1:1).