Liga majstrov: Arsenal proti Portu s gólovým mankom. Teraz ich poznáme o čosi lepšie, vraví Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal bude proti Portu naháňať gólové manko. Arteta: Teraz ich poznáme o čosi lepšie

Mikel Arteta je ohromený, že jeho tím vedie v boji o titul v Premier League pred Liverpoolom a Manchestrom City.
Mikel Arteta je ohromený, že jeho tím vedie v boji o titul v Premier League pred Liverpoolom a Manchestrom City.AFP
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (41) v predvečer osemfinálovej odvety Ligy majstrov proti portugalskému Portu povedal, že vzhľadom na súboj o titul v Premier League, ktorý Londýnčania vedú 10 stretnutí pred koncom, si zaslúžia ešte viac uznania.

Gunners, ktorí sa snažia získať prvý ligový titul za posledných 20 rokov, vedú pred Liverpoolom o skóre a pred Manchestrom City majú k dobru jediný bod. Arsenal uplynulý víkend ťažil z vydretej výhry, keď zdolal Brentford 2:1 a dosiahol ôsme ligové víťazstvo za sebou, zatiaľ čo City remizovalo na Anfielde s The Reds 1:1.

"Je skvelé byť na vrchole, to je isté. Bol to úžasný futbal s dvoma nádhernými tímami, s toľkými možnosťami," uviedol Arteta na predzápasovej tlačovej konferencii pred utorkovým súbojom Ligy majstrov proti Portu.

"Myslím si, že je to úžasná situácia, že sa vôbec zúčastňujeme boja o titul, keď sa pozrieme na úroveň, ktorú majú tieto dva tímy. Sme stále tam a stále sme na vrchole. Ambície rastú, chceme tam byť aj naďalej, ale musíme ísť od zápasu k zápasu."

Arsenal sa tiež snaží ukončiť dlhé suchoty v Európe, keďže naposledy sa do štvrťfinále Ligy majstrov dostal ešte v roku 2010. Ak chce postúpiť medzi najlepších osem tímov, bude musieť v utorok na Emirates zvrátiť nepriaznivý stav 0:1 z prvého duelu.

"To je príležitosť, ktorú máme v utorok pred našimi fanúšikmi a na našom štadióne. Na 96 minút prineste so sebou svoju energiu, hluk a poďme do toho spoločne," vyzval Arteta. Gabriel Martinelli chýbal pri triumfe nad Brentfordom a neočakáva sa, že sa stihne zotaviť do stretnutia s Portom.

Štatistický pohľad na prvý zápas.
Štatistický pohľad na prvý zápas.Opta by Stats Perform

Ohromujúca forma jeho zverencov na domácej pôde ostro kontrastuje s ich výkonom spred troch týždňov v Portugalsku. Arsenal nedokázal ani raz vystreliť na bránu, pričom o víťazstve Porta rozhodol až v 93. minúte Galeno. Arteta je naďalej presvedčený, že jeho tím dokáže v Londýne situáciu zvrátiť.

"Každý súper má svoje silné a slabé stránky a spôsob, akým pristupuje k hre. Teraz ich poznáme o čosi lepšie. Sústredíme sa len na to, aby sme boli sami sebou a robili viac vecí, ktoré môžeme kontrolovať lepšie ako pred niekoľkými týždňami," doplnil Arteta. 

Arsenal - Porto (utorok, 21:00)