Liga majstrov: Barcelona má proti Neapolu pred sebou najväčší zápas sezóny, uviedol Xavi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najväčší zápas sezóny, hlási pred odvetou s Lobotkovým Neapolom Xavi
Xavi a Calzona vstupujú do druhého zápasu za rovnakých podmienok.
Xavi a Calzona vstupujú do druhého zápasu za rovnakých podmienok.Reuters
Manažér Xavi Hernández (44) vyhlásil, že pre Barcelonu bude odvetný zápas osemfinále Ligy majstrov s Neapolom najdôležitejší v doterajšom priebehu sezóny. Blaugranas privítajú súpera na domácom trávniku.

Úvodný duel sa pod Vezuvom skončil remízou 1:1. Barca má v utorok šancu dostať sa do štvrťfinále prvýkrát od roku 2020. V uplynulých dvoch sezónach dokonca nedokázala postúpiť ani zo skupiny. 

Naposledy uspela vo vyraďovacom zápase Ligy majstrov pred štyrmi rokmi, keď doma zdolala práve Neapol 3:1. Katalánci sú v La Lige tretí, osem bodov za vedúcim Realom Madrid, prioritou je tak teraz Európa.

"Najdôležitejší zápas sezóny? Áno, je a sme pripravení. Tešíme sa," zdôraznil Xavi na tlačovej konferencii. "Už štyri roky sme neboli vo štvrťfinále, tak to aj vnímame. Chceme si zmerať sily so súperom, ktorý síce neprežíva najlepšie chvíle, ale má dobrý základ po zisku Scudetta," nadviazal šéf barcelonskej lavičky.

Zdá sa, že obhajoba domáceho titulu jeho mužstva sa skončí neúspechom, zatiaľ čo tá neapolská sa už skončila. Majster Serie A je v tabuľke siedmy a na lídra Inter Miláno stráca priepastných 31 bodov.

Lodivod slovenskej reprezentácie Francesco Calzona prevzal Neapol vo februári ako tretí manažér v prebiehajúcej sezóne a odvtedy v piatich zápasoch tím neprehral. "S novým trénerom sa zlepšili. Sú dynamickejší, viac pokojní," prezradil Xavi.

"Očakávam odvážny Neapol, ktorý hrá zozadu a vysoko napáda. Nešpekuluje, má veľa individuálnej kvality. Je to veľký zápas a proti nám stojí skvelý tím, aktuálny majster Talianska."

Barcelona v ostatnom čase zápasí najmä so zraneniami. Medzi nedostupnými sú Frenkie de Jong a Pedri.  Šéf lavičky potvrdil, že útočník Ferran Torres, ktorý vynechal posledných sedem zápasov pre problémy so stehenným svalom, stále nie je pripravený na návrat.

Štyridsaťštyriročný tréner dúfa, že sa Torres vráti na ďalší ligový súboj v nedeľu na pôde Atlética Madrid, ale zatiaľ napriek absenciám nehľadá žiadne výhovorky. "Naše absencie sú nezanedbateľné, ale musíme pokračovať v boji. Vonku sme boli lepší a musíme byť lepší aj doma," prízvukoval Xavi Hernández.

"Máme šancu byť vo štvrťfinále. Máme šancu otočiť vývoj tohto ročníka. Na absencie sa nevyhovárame. Nebojíme sa neúspechu," uzavrel bývalý stredopoliar Blaugranas. 

Barcelona - Neapol (utorok, 21:00)