Už 22 zranení. Barcelonu trápia absencie, dlhšie majú chýbať aj de Jong a Pedri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Už 22 zranení. Barcelonu trápia absencie, dlhšie majú chýbať aj de Jong a Pedri
Frenkie de Jong si dá nútenú pauzu.
Frenkie de Jong si dá nútenú pauzu.AFP
Barcelona v nedeľu iba remizovala na pôde Bilbaa, čím znížila svoju šancu zapojiť sa do boja o titul. Navyše stratila Frenkieho de Jonga (26) a Pedriho (21). Spomínané duo bolo pred prestávkou vystriedané pre zdravotné problémy a podľa Xaviho (44) to má vážnejší charakter. Všetko objasnili lekárske testy.

Katalánsky veľkoklub cestoval do Bilbaa s vedomím, že ak chce ešte reálne pomýšľať na obhajobu titulu, musí vyhrať, no odniesol si iba bod za bezgólovú remízu. Ešte horšou správou sú však zranenia Frenkieho de Jonga a Pedriho. Prvý menovaný odstúpil po necelej polhodine s vyvrtnutým členkom, zatiaľ čo jeho spoluhráča zo stredu poľa pred odchodom do kabín zradil stehenný sval.

"Uvidíme, ale nevyzerá to dobre. Viem si predstaviť, že budú musieť vynechať niekoľko zápasov. Sme z toho smutní," povedal Xavi po nedeľňajšom zápase. 

Holanďan sa zranil pri dopade zo súboja s Unaiom Gómezom, problémy má pritom s rovnakým členkom, ktorý ho na dva mesiace vyradil už na jeseň. Vážnejšiemu zraneniu stredopoliara napovedá aj skutočnosť, že nebol schopný odísť po svojich. Ešte do prestávky opustil ihrisko v slzách Pedri, pre ktorého ide dokonca o tretí zdravotný problém v ročníku.

Blaugranas sa po pondelkových testoch dozvedeli nepríjemnú informáciu - obe mená nebudú k dispozícii na odvetu osemfinále Ligy majstrov s Neapolom a zdá sa, že aj dlhšie. Katalánci potvrdili, že u de Jonga je problémom bočný väz pravého členka, zatiaľ čo jeho kolegu výraznejšie trápi zranenie stehenného svalu. Dĺžku absencie klub neuviedol, malo by však ísť o niekoľko týždňov trvajúcu pauzu tohto dua.

Barcelonu v tejto sezóne trápia zranenia opakovane, doteraz ich musela riešiť celkovo 22, pričom mimo hry bolo už 15 rôznych hráčov. Dlhodobo absentujúci Gavi (roztrhnutý predný krížny väz v kolene) a Alejandro Baldé (stehenný sval) sa do hry nezapoja do konca ročníka.