Barcelona remizovala v Bilbau. Morata vyrovnal životnú sezónu, Malorka zdolala Gironu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona remizovala v Bilbau. Morata vyrovnal životnú sezónu, Malorka zdolala Gironu
Aktualizované
Morata raz prekonal Silvu, ale penaltu nepremenil.
Morata raz prekonal Silvu, ale penaltu nepremenil.Profimedia
Futbalisti Atlética Madrid vyhrali v nedeľnom zápase 27. kola španielskej La Ligy proti Betisu. Villarreal doma zdemoloval Granadu. Barcelona remizovala na pôde Bilbaa.

Villarreal - Granada 5:1

Pod vysoký výhru domácich sa podpísal hlavne Alexander Sørloth, ktorý zaknihoval prvý hetrik od 19. januára 2020, kedy hrával za turecký Trabzonspor. Villarreal otvoril skóre stretnutia už 21-krát v sezóne, čo je najviac spomedzi všetkých tímov v TOP 5 ligách.

Nórsky zakončovateľ strelil v roku 2024 šesť gólov v rámci La Ligy, čo je najviac zo všetkých hráčov v tejto súťaži. Celkovo ich má na konte dvanásť, čím vyrovnal svoj zápis z predošlého ročníka v drese Realu Sociedad. Zažíva tak tretiu najlepšiu sezónu kariéry. Raz v drese Bodo/Glimt vsietil trinásť zásahov, čiže to by mal čoskoro prekonať.

Tromi asistenciami zažiaril skúsený záložník Dani Parejo. To sa mu ešte nikdy nepodarilo. Villarreal ťahá sériu siedmich zápasov bez prehry, čo je jeho najlepšia šnúra od októbra 2021. Vďaka nej poskočil na dvanástu priečku. Granada ostáva predposledná.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Atlético Madrid - Real Betis 2:1

Atlético doma vyhralo a Diego Simeone neprehral proti svojmu náprotivkovi Manuelovi Pellegrinimu ani dvanásty raz v kariére v rámci La Ligy, čo znamená, že skúsený lodivod Betisu je jeho najobľúbejším súperom. V stretnutí sa prepisovali aj ďalšie zaujímavé štatistiky. Brankár hostí Rui Silva si dal vlastný gól.

Dokázal to ako druhý gólman v tejto sezóne, po Dmitrovičovi zo Sevilly a hlavne ako prvý gólman Betisu v 21. storočí. Vzápätí Álvaro Morata nepremenil pokutový kop, ktorý gólman chytil, ale krátko pred polčasom skóroval. Stal sa prvým hráčom aktuálneho ročníka La Ligy, ktorý skóroval, získal penaltu a zároveň ju nepremenil.

Španielsky útočník zaznamenal už svoj 14. ligový gól v sezóne. Potrebuje iba jeden, aby vyrovnal životný ročník 2016/17, kedy hrával za Real Madrid. V rámci všetkých súťaží nazbieral 20 zásahov, čo je už teraz vyrovnanie jeho maxima. Ako druhý hráč tímu La Ligy sa dostal na hranicu 20 gólov vo všetkých súťažiach. Prvým je Bellingham.

Spomínaný Rui Silva sa stal vôbec prvým brankárom La Ligy od sezóny 2003/04, ktorý si dal vlastný gól, zavinil penaltu a chytil ju. 

Betis po zmene strán znížil zásluhou prvého sezónneho gólu v podaní striedajúceho Williama Carvalha. Ten sa presadil premiérovo od 15. apríla 2023. Jeho strela z diaľky znamenala, že Atlético inkasovalo už ôsmy gól spoza pokutového územia, čo je spoločne s Granadou najviac spomedzi tímov La Ligy, pričom všetky dostal Oblak.

Madridský tím každopádne potvrdil pozíciu favorita a v tabuľke ostáva štvrtý. Doma v lige neprehral už 25-krát po sebe, čo je jeho druhá najdlhšia séria za posledných 32 rokov. Betis je na šiestej priečke.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

RCD Malorka - Girona 1:0

Malorka si preniesla pohárovú formu aj do ligovej súťaže a zaznamenala dôležité víťazstvo. O jediný presný zásah sa postaral obranca Jose Copete, ktorý skóroval len tretí raz v seniorskej kariére a premiérovo v tejto sezóne. Slovenský obranca Martin Valjent odohral 54 minút, videl žltú kartu.

Ostrovný tím poskočil na pätnástu priečku. Girona nevyužila remízu Realu Madrid a z druhého miesta stráca na vedúci tím sedem bodov. Momentálne ale nie je v dobrej forme, nakoľko prehrala tretí z ostatných štyroch zápasov a z posledných piatich vyhrala iba raz.

Athetic Bilbao - Barcelona 0:0

Barcelona prišla v prvom polčase hneď o dvoch zranených hráčov, pretože pre zdravotné problémy museli nútene striedať záložníci de Jong a aj Pedri. V stretnutí ale diváci márne čakali na gólový moment, pretože neprišiel žiadny. Bilbao predĺžilo sériu zápasov, v ktorých nedokázalo zdolať Blaugranas už na deväť.

Navyše len druhý raz remizovalo a od augusta 2019 nedalo tomuto súperovi gól. Ten posledný prišiel pri výhre 1:0. Barcelona tak ostáva na treťom mieste tabuľky, kde má o bod menej ako druhá Girona. Bilbao je naďalej piate s päťbodovou stratou na štvrté Atlético.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform
Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore