Real siahal v derby na víťazstvo, počas nadstavenia zachránil Llorente bod pre Atlético

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real siahal v derby na víťazstvo, počas nadstavenia zachránil Llorente bod pre Atlético
Madridský Real druhej Girone v tabuľke neodskočil.
Madridský Real druhej Girone v tabuľke neodskočil.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid remizovali v šlágri 23. kola španielskej La Ligy s Atléticom a na čele tabuľky majú dvojbodový náskok pred druhou Gironou.

Real Madrid - Atlético Madrid 1:1

Tréner Ancelotti dlhodobo nemôže počítať so zranenými stopérmi Alabom a Militaom. Navyše v predošlom súboji dostala piatu žltú kartu záložná voľba Tchouaméni a zranil sa Rüdiger. Aj keď by Nemec nemal chýbať dlho, na tento duel nebol k dispozícii. Realu ostal jediný stopér a to Nacho. Zaskakovať musel krajný obranca Carvajal.

Počas rozcvičky sa ešte zranil Vinícius, ktorého na poslednú chvíľu v základnej zostave nahradil Brahim Díaz. Práve on svojím štvrtým ligovým a šiestym súťažným gólom v sezóne otvoril skóre. V jedenástich dueloch, do ktorých nastúpil od úvodu, bol pri deviatich góloch (6+3). Hostia vďaka výškovej prevahe hrozili zo vzduchu. Loptu do siete dostal Savič, ale z prvého zásahu od apríla 2021 sa pre ofsajd Saúla nemohol tešiť.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

V nadstavenom čase remízu stanovil presnou hlavičkou Marcos Llorente. Real Madrid má na prvom mieste tabuľky dvojbodový náskok. O týždeň bude hrať práve s týmto katalánskym prekvapením, čo bude z pohľadu boja o titul veľmi dôležitý súboj. Hostia sú na štvrtej pozícii s desaťbodovou stratou na čelo.

"El derby Madrileňo" sa uskutočnilo už štvrtýkrát v tejto sezóne. Na jeseň vyhralo v lige Atlético. Počas januára najskôr v semifinále Superpohára uspel Real, vzápätí sa v rámci štvrťfinále Copa del Rey tešili "Atleti". Tí sú jediným tímom, s ktorým "biely balet" vo všetkých súťažiach aktuálneho ročníka prehral.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Villarreal - Cádiz 0:0

Villarreal udržal tretie čisté konto v sezóne a z posledných troch zápasov získal päť bodov, ale nachádza sa až na štrnástom mieste so ziskom 24 bodov. Cádiz je osemnásty, teda v zostupovej zóne, kde má 17 bodov. Druhýkrát po sebe remizoval 0:0, čo mu stále dáva šancu na záchranu, keďže aj sedemnásta Sevilla je na rovnakej úrovni.

V neprospech hostí ale hrá jedna štatistika. Len raz v histórii La Ligy sa stalo, aby sa zachránil tím, ktorý mal po 23 zápasoch dve alebo menej výhier. Bol to Valladolid počas ročníka 1995/96. Momentálne sa to týka posledného tria Cádiz (2), Granada (2) a Almería (0).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Osasuna - Celta Vigo 0:3

Celta Vigo zaznamenala trochu prekvapivú, ale o to dôležitejšiu výhru, pretože sa odpútala od spomínanej dvojice Sevilla - Cádiz a na šestnástej priečke má 20 bodov. Bolo to len štvrté víťazstvo v sezóne, čo je najviac spomedzi najhoršej šestice tímov. Výrazne k tomu prispeli Jorgen Strand Larsen a Luca de la Torre.

Obaja si vzájomne nahrali na góly, takže ukončili duel s rovnakou bilanciou 1+1. Nórsky útočník je s ôsmimi zásahmi najlepším strelcom svojho tímu, pre amerického záložníka išlo o prvý ligový zásah od príchodu do klubu v januári 2023. Osasuna je dvanásta, prehrala druhý raz po sebe.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Real Betis - Getafe 1:1

Španielsky záložník Isco premenil pokutový kop a strelil svoj šiesty gól v tejto sezóne La Ligy, na čo potreboval 22 zápasov. Rovnaký počet presných zásahov pritom vsietil počas svojich predošlých 101 vystúpení v najvyššej súťaži v rozmedzí 101 stretnutí.

Najlepší bol pre neho ročník 2016/17, keď za Real Madrid skóroval desaťkrát a v deviatich prípadoch asistoval. Z penalty ale uspel aj Mason Greenwood, a tak duel skončil remízou. Pre Angličana to bol piaty presný zásah v sezóne, štyrikrát asistoval. Betis je v tabuľke na ôsmom mieste, Getafe sa nachádza na desiatej pozícii.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore