Girona je späť na čele La Ligy, Atlético preskočilo Barcelonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Girona je späť na čele La Ligy, Atlético preskočilo Barcelonu

Aktualizované
Girona je späť na čele La Ligy.
Girona je späť na čele La Ligy.Profimedia
Futbalisti Girony vyhrali v nedeľnom zápase 22. kola španielskej La Ligy na pôde Celty Vigo a vrátili sa na prvé miesto tabuľky. Atlético Madrid doma zdolalo Valenciu a poskočilo pred Barcelonu na tretiu priečku.

Celta Vigo - Girona 0:1

O jediný gól sa postaral útočník Portu, pre ktorého to bol piaty zásah kariéry proti Celte Vigo. Žiadnemu inému mužstvu ich nedal viac. Presadil sa po viac ako mesiaci, ale počas predošlých piatich súťažných duelov nazbieral hneď päť asistencií. Skúsenému futbalistovi prihrával obranca Gutierréz, ktorý zaznamenal štvrtú ligovú asistenciu počas aktuálneho ročníka, čím si vytvoril nové kariérne maximum. Girona zaznamenala sedemnástu výhru a na čele tabuľky má o dva body viac ako druhý Real Madrid, no ten disponuje jedným stretnutím k dobru. Katalánsky celok neprehral v La Lige od septembra, čo bol jeho jediný neúspech.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Cádiz - Athletic Bilbao 0:0

Bilbao prehralo len raz z posledných jedenástich ligových zápasov, ale na pôde Cádizu chcelo určite viac ako bod. Baskický tím má na piatom mieste o dva body menej ako Atlético Barcelona, navyše oba celky majú dve stretnutia k dobru. Cádiz bude určite spokojnejší, nakoľko bodoval po troch prehrách. Ostáva na osemnástej zostupovej priečke, má o bod menej ako Sevilla a Celta Vigo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sevilla - Osasuna 1:1

Sevilla sa výsledkovo trápi a reálne bojuje o udržanie sa v La Lige, ale tešiť ju môže fakt, že podľa všetkého našla novú hviezdu, pretože nedávno debutujúci Isaac Romero sa dostal do skvelej formy. Stal sa prvým hráčom so štyrmi gólmi vo svojich úvodných piatich dueloch za andalúzsky klub, potreboval na to iba šesť striel. Domáci však vedenie neudržali, pretože po rohu udrel Ante Budimir.

Postaral sa o 50. gól v najvyššej španielskej súťaži ako štvrtý Chorvát. Pred ním to dokázalo trio Davor Šuker (114), Ivan Rakitič (61) a Alen Peternac (55). Sevilla nastúpila už bez spomínaného Rakitiča, ktorý je na odchode do Al-Shababu. Do Sevilly by mal prísť slovenský útočník Róbert Boženík.

V závere dostal žlté napomenutie Sergio Ramos, príde tak o ďalší duel La Ligy. Rovnako Suso, ten videl rovno červenú kartu. Domáci sú so 17 bodmi na šestnástom mieste tabuľky, Osasuna sa nachádza na dvanástej priečke.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Atlético Madrid - Valencia 2:0

Atlético doma potvrdilo úlohu favorita a je na treťom mieste tabuľky o skóre pred Barcelonou. Holandský útočník Memphis Depay má skvelú formu, pretože počas posledných štyroch zápasov, do ktorých nastúpil, strelil štyri góly a pridal asistenciu. Proti svojmu bývalému zamestnávateľovi sa presadil Samuel Lino. Valencia ostáva na ôsmej priečke.