Ešte som nič také nezažil, sťažoval sa na netradičný záver s Valenciou Ancelotti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ešte som nič také nezažil, sťažoval sa na netradičný záver s Valenciou Ancelotti
Moment, po ktorom bol vylúčený Bellingham.
Moment, po ktorom bol vylúčený Bellingham.Profimedia
Tréner futbalistov Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) považoval situáciu s neuznaným gólom zo záveru sobotňajšieho zápasu španielskej ligy na ihrisku Valencie za bezprecedentnú. Biely balet nakoniec iba remizoval 2:2.

Valencia - Real Madrid 2:2

Kontroverzný koniec duelu vyvrcholil zásahom Realu na 2:3, ktorému predchádzal záverečný hvizd rozhodcu s následnou červenou kartou pre útočníka hostí Judea Bellinghama. "Tá karta nás nahnevala, nepovedal nič urážlivé," konštatoval Ancelotti a novinárom doplnil, že "ešte nič také nezažil." Real prehrával po polhodine hry 0:2 po góloch Huga Dura a Romana Jaremčuka, ktorý potrestal nevydarenú spätnú prihrávku Carvajala brankárovi.

Ešte do prestávky zblízka znížil Vinícius Junior, keď skóroval v piatej minúte nadstaveného času prvého polčasu. "Je to škoda. Rozhodca sa pozrel na hodinky a ostávala už asi iba sekunda do konca nadstaveného času. Ak by sme po prvom polčase viedli o dva góly, vyzeral by ďalší priebeh inak," povedal Duro.

Štatistický prierez duelom.
Štatistický prierez duelom.Opta by Stats Perform

Vinícius Junior vyrovnal v 76. minúte, keď VAR uznal jeho gól hlavou. O desať minút sa duel predčasne skončil pre obrancu domácich Mouctara Diakhabyho, ktorý utrpel zranenie v šestnástke, keď mu koleno priľahol Tchouaméni. V nadstavenom čase najskôr hlavný rozhodca Jesus Gil Manzano nariadil penaltu pre Valenciu, ale VAR potvrdil, že Nacho a Fran Garcia odstavili zakončujúceho Dura dovoleným spôsobom.

Real mohol knokautovať súpera v deviatej minúte nadstavenia z poslednej akcie, ktorú hlavičkou zakončil Bellingham, no arbiter mu zmaril radosť, keď zápas ukončil v momente, ako do šestnástky domácich letela centrovaná lopta. Hlavný rozhodca predtým avizoval nadstavenie riadneho hracieho času o sedem minút.

"Myslím si, že urobil chybu. Je to bezprecedentné rozhodnutie. Ak by rozhodca ukončil stretnutie v momente, keď mal loptu brankár Valencie, bolo by to správne. On však nechal pokračovať v hre," poznamenal Ancelotti.

Flashscore známky pre obe zostavy.
Flashscore známky pre obe zostavy.Flashscore

Nasledovali mohutné protesty hráčov Realu, ktoré vyústili do červenej karty pre Bellinghama i žltej pre Joselua. Pre Bellinghama to bola prvá červená karta počas pôsobenia v Madride a zároveň prvý duel po trojzápasovej absencii pre zranenie. Červená karta pre kľúčového kanoniera tímu mrzela Ancelottiho rovnako ako neuznaný víťazný gól.

"Nahnevalo nás to, pretože vieme, že nepovedal nič urážlivé. Je pravda, že začal vehementne protestovať, ale to je v takej situácii normálne. Vôbec tam nebolo nič urážlivé," uviedol Ancelotti. Jeho zverenci mali v zápase percentuálne vyššie držanie lopty (29:71), no na strely na bránu to bolo nerozhodne 5:5.

Pohľad na tabuľkové postavenie oboch tímov.
Pohľad na tabuľkové postavenie oboch tímov.Flashscore

"Odchádzam s pocitom, že sme mohli prehrať, pretože sme hrali veľmi zle v prvom polčase, ale aj s tým, že sme mohli zvíťaziť po obrate skóre. Môj výsledný pocit je niekde medzi tým."

Real predĺžil remízou sériu bez prehry na 21 zápasov. Na čele tabuľky má sedembodový náskok na Gironu, ktorú v nedeľu čakal duel s Malorkou. Valencia remizovala v druhom stretnutí za sebou, v neúplnej tabuľke figuruje na 9. mieste.