Liga majstrov: Barcelona bude čeliť ešte lepšiemu Neapolu, varuje Calzona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Calzona varuje: Barcelona bude čeliť ešte lepšiemu Neapolu
Francesco Calzona si pred odvetou s Barcelonou verí. Neapol pod jeho vedením zatiaľ neprehral.
Francesco Calzona si pred odvetou s Barcelonou verí. Neapol pod jeho vedením zatiaľ neprehral.AFP
Výrazne zlepšený Neapol je pripravený nastúpiť v utorok večer proti Barcelone v stretnutí, ktoré manažér talianskeho klubu Francesco Calzona (55) označil za zápas roka. Spolu s jeho zverencami, medzi ktorými nechýba slovenský reprezentant Stanislav Lobotka (29), usiluje o postup do štvrťfinále Ligy majstrov.

Barcelona - Neapol (utorok, 21:00)

Šéf lavičky slovenskej reprezentácie sa ujal kormidla obhajcu talianskej Serie A iba niekoľko hodín pred remízou 1:1 s Barcou v prvom dueli osemfinále milionárskej súťaže minulý mesiac.

Neapol pod jeho vedením ťahá aktuálne päťzápasovú sériu bez prehry vo všetkých súťažiach. Calzona, podobne ako predtým jeho náprotivok Xavi Hernández, zdôraznil, že je to najdôležitejší súboj v sezóne, pretože víťazstvo by potvrdilo zlepšenie jeho tímu, odkedy mužstvo prevzal.

"S Barcelonou je táto výzva veľmi dôležitá. Je to zápas roka, postup z osemfinále by znamenal veľa a nepochybne by vlial nadšenie do tímu," prezradil Talian na tlačovej konferencii. "V porovnaní s prvým stretom sme sa veľmi zmenili. Teraz je mužstvo kompaktnejšie, menej inkasujeme, dokážeme viac tvoriť, dávame dosť gólov," nadviazal pri otázke ohľadom zmien.

Pohľad cez štatistiky na prvý súboj.
Pohľad cez štatistiky na prvý súboj.Opta by StatsPeform

"Zásluhu na tom majú chlapci, ktorí za tri týždne urobili obrovské kroky vpred. Ešte však nie sme na konci cesty. Stále máme čo robiť, aby sme sa stali takým tímom, aký si predstavujem," doplnil Francesco Calzona.

Jeho celok po víkendovej remíze doma s Turínom 1:1 vypadol z boja o titul už aj matematicky. Líder z Interu zvládol súboj v Bologni (0:1) a na čele má pred Partenopei, ktorí sú siedmi, náskok 31 bodov. Blaugranas zdolali na svojom trávniku Malorku (1:0), v La Lige sú na tretej pozícii. Španielsku súťaž vedie madridský Real, na ktorý Katalánci strácajú osem bodov.

Neapol a jeho posledné výsledky.
Neapol a jeho posledné výsledky.Flashscore

"Ak sa bojíte, nemusíte sa ani ukázať," prízvukoval Calzona na margo konfrontácie so španielskym majstrom. "Musíte mať odvahu čeliť silnému súperovi, ale s vedomím, že Neapol dokáže hrať rovnocenne s každým, kto chce vyhrávať," uzavrel hlavný tréner pred utorkovým výkopom.