Griezmann sa blysol hetrikom a Atlético si zabezpečilo Ligu majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Griezmann sa blysol hetrikom a Atlético si zabezpečilo Ligu majstrov

Griezmann strelil svoj druhý gól v sezóne.
Griezmann strelil svoj druhý gól v sezóne.Profimedia
Futbalisti Atlética Madrid vyhrali v stredajšom zápase 36. kola španielskej La Ligy na ihrisku Getafe a definitívne si zabezpečili postup do Ligy majstrov.

Getafe - Atlético Madrid 0:3

Hetrikom sa blysol útočník Antoine Griezmann, ktorý má v tejto ligovej sezóne na konte šestnásť gólov. Viac ich v La Lige zaznamenal naposledy počas ročníka 2017/18, kedy ich bolo devätnásť. Stačilo mu na to 31 stretnutí, pričom keď dal viac gólov, vždy odohral 35 až 38 stretnutí.

Francúz má vo všetkých súťažiach na konte 24 presných zásahov. Bol to jeho druhý hetrik v sezóne, jeden strelil do siete Celty v októbri. Predtým sa mu niečo také podarilo vo februári 2018. V dvoch stretnutiach po sebe vsietil dokonca najskôr tri (Sevilla) a hneď na to až štyri góly (Leganés).

Samuel Lino zaznamenal dve asistencie, pričom rovnaký počet mal na konte v doterajšom priebehu ročníka. Niečo také sa mu v seniorskej kariére počas jedného duelu ešte nepodarilo. Atlético má po víťazstve istotu štvrtého miesta, pretože pred Bilbaom, ktoré prehralo vo Vigu, si vytvorilo už deväťbodový náskok.

Navyše len dva body stráca na tretiu Gironu. Getafe ostáva na pokojnom desiatom mieste. V La Lige sa ešte nerozhodlo o poslednom zostupujúcom, keďže Cádiz vyhral v Seville a dve kolá pred koncom stráca na Malorku štyri body.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Ďalšie výsledky:

Rayo Vallecano - Granada 2:0

Sevilla - Cádiz 0:1

Celta Vigo - Athletic Bilbao 2:1