Mal viac ako 20 ponúk, ale z Viga bola najatraktívnejšia. Benítez prevzal Celtu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mal viac ako 20 ponúk, ale z Viga bola najatraktívnejšia. Benítez prevzal Celtu

Rafa Benítez sa po dlhom čase vracia do La Ligy.
Rafa Benítez sa po dlhom čase vracia do La Ligy. @RCCelta
Rafa Benítez (63) bol v pondelok predstavený ako tréner Celty Vigo. Prestížny a skúsený kormidelník, rodák z Madridu. Bez tímu bol od januára 2022, keď ho vyhodili z Evertonu.

Počas svojej dlhej kariéry viedol mužstvá ako Liverpool, s ktorým vyhral Ligu majstrov v roku 2005. S Chelsea dosiahol na víťazstvo v Európskej lige v 2013. V Španielsku pôsobil vo Valencii, kde získal dve majstrovské trofeje i Pohár UEFA. V Taliansku ovládol s Interom Miláno MS klubov. Sedel taktiež na lavičke Realu Madrid, Neapola či Newcastle. Do Viga prichádza s veľmi jasnými predstavami. 

Ponuky

"Mal som viac ako 20 ponúk, nielen zo Španielska. V súčasnosti je v obehu množstvo peňazí. Po tom, čo ste pôsobili v Číne či Taliansku, premýšľate o tom, že by ste mohli byť v špičkovej lige a blízko svojej rodiny. S projektom, ktorý vám umožní pracovať a rásť. Táto ponuka bola z tohto hľadiska najatraktívnejšia. Som hrdý na to, že sa môžem zapísať do histórie klubu."

Ostatný ročník nevyšiel Celte úplne podľa predstáv
Ostatný ročník nevyšiel Celte úplne podľa predstávFlashscore

Vybudovať konkurencieschopné mužstvo

"Prvá vec, ktorá ma prilákala k príchodu do Viga, je projekt. Možnosť dosiahnuť, aby mužstvo rástlo a bolo konkurencieschopné. To je to, čo si klub ako Celta zaslúži. Taktiež projekt športového mesta. Prichádzam s tým, že ma budú počúvať a pomôžu mi. Mal som ponuky na oveľa viac peňazí, ale peniaze u mňa nie sú na prvom mieste."

Cieľ

"Žiadneho sa nevzdávam a ani nič dopredu nesľubujem. Len prácu a odhodlanie. Chcem tím s intenzitou a rytmom. Na tréningoch musíme tvrdo pracovať."

Iago Aspas

"Rozprával som sa s ním, aby som zistil jeho názor na mužstvo. Musíte mať takéto informácie zvnútra. Na konci sezóny som videl organizovanejší tím, ale je potrebné, aby urobil krok dopredu v rôznych aspektoch, ktoré sme si vyhodnotili."

Chuť vyhrávať

"Som zvyknutý snažiť sa vyhrávať aj proti tímom, ktoré na to neboli zvyknuté. Musíte položiť základy, aby mužstvo rástlo a vyhrávalo. Viem, že klub sa snaží a že sa bude snažiť aj naďalej."

Rafa Benítez a prezident Celty Carlos Mouriño.
Rafa Benítez a prezident Celty Carlos Mouriño.@RCCelta

Posily

"Páči sa mi rovnováha na ihrisku aj mimo neho. Viem, koľko môže klub minúť. Aj v mládežníckej akadémii je veľa hráčov, ktorí môžu ísť vyššie. Samozrejme, potrebujeme sa posilniť. Určite príde k podpisom kontraktov."

Gabri Veiga

"Dôležitý hráč pre klub. Bol by som rád, keby u nás zostal ešte veľa rokov a aby sa mu naďalej darilo tak dobre, ako minulú sezónu. Chcem, aby sa zlepšoval a zostal s nami. Je dôležitým futbalistom pre tím a dúfam, že to bude dokazovať ešte množstvo ročníkov."