Mendilibar s novým kontraktom. Sevillu zachránil v lige a ovládol s ňou Európsku ligu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mendilibar s novým kontraktom. Sevillu zachránil v lige a ovládol s ňou Európsku ligu

S trofejou Európskej ligy po triumfe nad AS Rím v Budapešti.
S trofejou Európskej ligy po triumfe nad AS Rím v Budapešti.Profimedia
Sevilla predĺžila o rok zmluvu s trénerom Josém Luisom Mendilibarom, ktorý ju minulý týždeň priviedol k triumfu v Európskej lige. Pôvodná zmluva 62-ročného trénera mala vypršať po aktuálnej sezóne.

Mendilibar prišiel do Sevilly v marci, keď nahradil odvolaného Jorgeho Sampaoliho. Bol tretím trénerom andalúzskeho tímu v sezóne, do ktorej vstúpil klub pod vedením Julena Lopeteguiho.

Mužstvo preberal tesne nad pásmom zostupu - na štrnástej priečke. Nakoniec ho doviedol k dvanástemu miestu a záchrane. Okrem toho bývalý lodivod Bilbaa, Eibaru a Pamplony vybojoval so Sevillou siedmy triumf v Európskej lige. Vo finále si jeho zverenci počínali lepšie v penaltovom rozstrele s AS Rím. 

Predĺženie zmluvy ako prvý oznámil viceprezident Sevilly Jose Maria del Nido Carrasco v rozhlasovej stanici COPE. "Tréner, ktorý prišiel do klubu s náročnou misiou udržať mužstvo v La Lige. Nielen dosiahol svoj cieľ s určitým náskokom, ale dokázal prekonať aj dve vyraďovacie kolá Európskej ligy UEFA proti Manchestru United a Juventusu," uvádza sa v oficiálnom klubovom vyhlásení. Šesťdesiatdvaročný Mendilibar je trénerom už takmer 30 rokov, pričom najdlhšie pôsobil v rokoch 2015 - 2021 v Eibare.