Musíme sa sústrediť aj za stavu 3:0, neskrýval hnev Ancelotti po zápase s Almeríou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Musíme sa sústrediť aj za stavu 3:0, neskrýval hnev Ancelotti po zápase s Almeríou

Ancelotti nebol s výkonom svojho tímu spokojný.
Ancelotti nebol s výkonom svojho tímu spokojný.AFP
Hoci Real Madrid v sobotňajšom zápase La Ligy zdolal Almeríu 4:2, Carlo Ancelotti (63) nebol s výkonom svojich zverencov úplne spokojný. Nedôslednosť a uvoľnenosť jeho tímu v defenzíve, ktoré spôsobili minulý týždeň nečakanú prehru v Girone (2:4), sa teraz vrátili proti Almeríi.

Okrem opäť nepresvedčivého výkonu Realu musel Ancelotti pretrpieť aj menšie zranenie Viníciusa, ktorý zápas nedohral. Taliansky tréner jeho prípadnú absenciu nevidí negatívne.

"Odniesol si úder do kolena. Trochu ho to trápilo, ale nie je to nič vážne. V San Sebastiáne nemôže hrať pre karty, takže si oddýchne. Do dvoch dní sa zotaví a budeme s ním počítať na pohárové finále," povedal Ancelotti.

Skúsený kormidelník nebol spokojný ani s tým, že jeho tím nedokázal udržať koncentráciu počas celého stretnutia. "Niekoľkokrát som bol nahnevaný, pretože sme si dovolili zvoľniť. Je to jasný znak toho, že nemôžeme znížiť svoju úroveň a koncentráciu, aj keď vedieme 3:0," zdôraznil nespokojný Ancelotti.

Šesťdesiattriročný šéf lavičky "Merengues" vyslovil pár slov aj smerom k mladíkovi Tchouamenimu. "Pre nás dôležitý hráč, musí sa zlepšiť s loptou, ale je veľmi mladý a stále sa učí sa. Požiadal som ho, aby sa nepohyboval v takej frekvencii. Má totiž množstvo energie a niekedy sa ňou nechá strhnúť."

Podľa očakávania si Real Madrid vytvoril viac šancí.
Podľa očakávania si Real Madrid vytvoril viac šancí.Opta by Stats Perform

Ceballos si rozumie s Viníciusom

Pri absencii Luku Modriča, ktorého trápi zranenie, dostal v základnej zostave príležitosť Dani Ceballos. "V ofenzíve sme udávali tempo hry. Osobne sa cítim veľmi dobre a sebavedomo. S Viníciusom si výborne rozumiem. Viem, kedy chce mať loptu na nohe a kedy v priestore. Sme spolu už niekoľko rokov a je to vidieť," uviedol španielsky stredopoliar.

Ceballos, ktorý prevzal oveľa väčšiu úlohu v tíme, poznamenal, že je mu v podstate jedno, na akom poste v tíme ho tréner využije. "Lepšie sa cítim na ľavej strane, pretože mám širší výhľad na ihrisko. Každopádne, budem hrať tam, kde ma tréner postaví. Som vďačný za dôveru, ktorú mi dáva."

Stretnutie s Almeríou Ceballosovi vyšlo
Stretnutie s Almeríou Ceballosovi vyšloOpta by Stats Perform

Tréner Almeríe Rubi vedel, že skórovať na Bernabéu je veľmi ťažká úloha. "Nakoniec sme duel ukončili spokojnejšie, ako sme začali. Real vstúpil výborne, ale ukázali sme veľkú odvahu a snažili sa hrať. Prišlo k niekoľkým problémom, ale tie vznikli z toho, že sme sa snažili byť odvážni," pochválil Rubi svojich hráčov.

"Strelili sme dva góly, ale vedeli sme, že domáci môžu dať šesť alebo sedem. Sú pred nami nesmierne dôležité stretnutia. Žiadam preto našich fanúšikov, aby nás podporovali," vyzval všetkých priaznivcov tréner Almeríe, ktorá má momentálne len dvojbodový náskok na zostupové pásmo.

Prehľad zápasu Real Madrid - Almería 4:2