Barca nedala Betisu šancu, titul má na dosah. Benzema s hetrikom proti Almeríi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barca nedala Betisu šancu, titul má na dosah. Benzema s hetrikom proti Almeríi
Aktualizované
Karim Benzema bol proti Almeríi nezastaviteľný.
Karim Benzema bol proti Almeríi nezastaviteľný.Profimedia
Španielska La Liga mala v sobotu na programe tri stretnutia. Beznádejne posledné Elche si hravo poradilo s Rayom. Real Madrid doma nezaváhal s Almeríou, ktorej nasúkal hetrik Karim Benzema (35). Program uzavrel Barcelona, ktorý na Camp Nou privítala Betis a nedala mu žiadnu šancu.

FC Barcelona - Real Betis 4:0 (3:0)

Góly: 14. Christensen, 35. Lewandowski, 39. Raphinha, 83. Rodriguez (vlastný)

ČK: 33. Gonzalez (Betis) po druhej ŽK

Katalánci sa ujali vedenia v 14. minúte, keď sa presadil navrátilec po zranení Andreas Christensen. V záverečnej desaťminútovke úvodného dejstva pridali ďalšie góly Robert Lewandowski a Raphinha. Domáci využili červenú kartu, ktorú krátko po polhodine hry videl hosťujúci Gonzalez.

Prevaha bola na strane domácich
Prevaha bola na strane domácichFlashscore

Po zmene strán sa na trávnik dostal legendárny Joaquín. Pred niekoľkými dňami svetu oznámil, že na konci aktuálneho ročníka ukončí svoju bohatú kariéru. Aj preto ho Camp Nou vítalo obrovskými ováciami. Ani on ale prehre nezabránil. V samom závere si po akcii Fatiho zrazil center do vlastnej siete Rodriguez. Kormidelník Xavi poslal na záverečných päť minút do hry ešte stále iba 15-ročného Yamala Lamineho, produkt z La Masie. Mohol streliť svoj premiérový gól, ale proti bol brankár Silva. "Blaugranas" si šesť kôl pred koncom drží jedenásťbodový náskok na čele. Betis čaká na víťazstvo tri kolá, patrí mu šiesta priečka so 49 bodmi. 

Real Madrid - UD Almería 4:2 (3:1)

Góly: 5., 17. a 42. Benzema (tretí z 11 m), 48. Rodrygo - 45+1. Lazaro, 61. Robertone

Real Madrid na nič nečakal a už v piatej minúte zužitkoval Viníciusovu prihrávku Benzema na svoj prvý zásah. Do konca prvého dejstva pridal ďalšie dva. V sedemnástej minúte sa individuálne presadil Rodrygo a ponúkol druhú práležitosť francúzskemu kanonierovi, ktorú neodmietol. Domáci na trávniku dominovali. V 42. minúte sa Karim Benzema presadil z bieleho bodu. So sedemnástimi zásahmi tak stráca na lídra streleckej tabuľky Lewandowského už iba gól. Lenže Poliak sa vo večernom dueli s Betisom presadil a znova odskočil na dva zásahy. "Merengues" nezaskočilo ani zníženie v nadstavenom čase Almeríe, o ktoré sa postaral Lazaro.

Štatistický pohľad
Štatistický pohľadFlashscore

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Dve minúty po návrate z kabíny bolo skóre opäť o tri góly. Nechytateľnou ranou pod brvno sa blysol Rodrygo. Hostia po hodine hry iba uzavreli konečný rezultát vďaka presnej hlavičke Robertoneho. V drese Almeríe chýbal na súpiske Slovák Šviderský, ktorý si nešťastne pretrhol predný skrížený väz v kolene a čaká ho dlhá rekonvalescencia.

Elche CF - Rayo Vallecano 4:0 (1:0)

Góly: 45+1. Morente, 52. Boye, 54. Chaves, 72. Gumbau, ČK: 27. Lejeune (Rayo)

Rayo pricestovalo na trávnik Elche povzbudené domácim triumfom s lídrom z Barcelony. Ale na súperovej pôde zaostali za očakávaním. Škrt cez rozpočet im pripravil v 27. minúte Lejeune s červenou kartou. V nadstavenom čase strelil víťazný zásah domáci Morente, ktorý sa presadil po rohovom kope Chavesa. Po zmene strán sa pridalo Elche ďalšie tri góly a pripísalo si ešte len tretie víťazstvo v sezóne. Napriek tomu zostáva posledné so šestnástimi bodmi. Vallecano má 43 a je deviate. 

Štatistický pohľad na súboj
Štatistický pohľad na súbojFlashscore