Nevyriešené problémy s registráciou. Príde Barcelona o Gündogana a posily?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nevyriešené problémy s registráciou. Príde Barcelona o Gündogana a posily?

Gündogan prišiel z Manchestru City.
Gündogan prišiel z Manchestru City.Reuters
Stredopoliar Ilkay Gündogan (32) je jedným z niekoľkých hráčov Barcelony, ktorí v La Lige ešte neboli zaregistrovaní pre porušenie pravidiel finančnej fair play zo strany klubu. Vyvoláva to pochybnosti o účasti všetkých jednotlivcov v nedeľňajšom otváracom zápase sezóny proti Getafe.

Okrem bývalého kapitána Manchestru City Gündogana, ktorý prišiel v júni ako voľný hráč, neboli zaregistrovaní ani noví hráči Iňigo Martínez a Oriol Romeu.

Potrebná registrácia chýba aj futbalistom, ktorí podpísali nové zmluvy - Ronald Araújo, Marcos Alonso, Sergi Roberto a Iňaki Peňa. Úradujuci majster tak má na otvorenie ligovej sezóny k dispozícii len 12 hráčov.

Podobnú situáciu zažila Barca aj v minulom ročníku, keď jej prísne finančné predpisy La Ligy bránili zaregistrovať nové posily ako Robert Lewandowski, Franck Kessié, Andreas Christensen a Raphinha.

Tí boli nakoniec zaregistrovaní v predvečer otvorenia sezóny po tom, čo klub na poslednú chvíľu spustil ekonomickú operáciu. Iným prípadom bol Jules Koundé, ktorý vynechal niekoľko zápasov, pretože jeho formality boli dokončené až koncom augusta.

Kluby musia splniť aj platový strop. V minulom roku sa Katalánci uchýlili k predaju klubového majetku ako "ekonomickej páky", aby si vytvorili potrebnú rezervu, keďže ich dlhy dosiahli 1,35 miliardy eur.

Na Camp Nou nebudú môcť hrať niekoľko nasledujúcich sezón po tom, ako sa dohodli na financovaní rekonštrukcie ikonického, ale zastaraného štadióna v hodnote 1,45 miliardy eur. Stotisícový stánok bol najväčším zdrojom príjmov klubu.

Najnovšie informácie však prezrádzajú, že klub v snahe zlepšiť svoju nepriaznivú finančnú situáciu predal 29,5-percentný podiel v platforme pre nové technológie. Získal tak 120 miliónov eur od obchodných partnerov z Nemecka a Holandska. Tento príjem by mal prispieť k jednoduchšej registrácii Gündogana i spomínaných hráčov.

Katalánsky veľkoklub by mohol ešte posilniť aj portugalský útočník João Félix, ktorý upadol do nemilosti Atlética Madrid. Objavili sa aj špekulácie, že by sa do tímu mohol vrátiť aj Neymar. Barcelona však potrebuje splniť podmienky finančnej fair play UEFA i španielskej La Ligy.