Opäť na mieste, kde začal: Jedna z najvzrušujúcejších výziev, vraví Romeu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Opäť na mieste, kde začal: Jedna z najvzrušujúcejších výziev, vraví Romeu

Oriol Romeu sa po 12 rokoch vracia do Barcelony.
Oriol Romeu sa po 12 rokoch vracia do Barcelony.FC Barcelona
Barcelona predstavila svoj najnovší úlovok. Do klubu sa vracia veterán Oriol Romeu (31). S mužstvom už trénuje na predsezónnom turné v Los Angeles.

Opäť tam, kde sa všetko začalo

Veterán je v jeho prípade príznačné. Oriol Romeu sa vracia z Girony tam, kde s veľkým futbalom začínal. Barcelonu opustil v roku 2011, keď zamieril do Chelsea. Teraz má vyplniť miesto v strede poľa po Sergiovi Busquetsovi, ktorý odišiel do Interu Miami.

"Emócie a pocity sú veľmi príjemné," povedal Romeu novinárom po tom, ako ho prezident klubu Joan Laporta predstavil v Los Angeles, kde sa Barcelona pripravuje na novú sezónu. 

"Mať možnosť vrátiť sa domov a pokračovať v raste, to je intenzívny sen. Ide o jednu z najvzrušujúcejších výziev v mojej kariére a táto príležitosť prichádza v najlepšej chvíli," doplnil 31-ročný stredopoliar. S klubom sa dohodol na zmluve do roku 2026.

Najlepšia "päťka", akú si pamätá

Romeu odišiel z Barcelony pred 12 rokmi. Čiastočne aj preto, že Busquets, vtedy ďalší mladík z klubovej akadémie, ale starší o viac ako tri roky, sa presadil a stal jedným z najlepších tvorcov hry v španielskom futbale.

"Je to hráč, ktorý poznamenal jednu éru," vzdal hold navrátilec svojmu predchodcovi. "Je to najlepšia "päťka", akú sme mohli vidieť, odkedy si pamätám. Príchod tesne po jeho rozlúčke je pekná výzva, ktorá ma napĺňa," zdôraznil Romeu.

Tréner Barcy Xavi Hernández v predchádzajúcich dňoch kontaktoval Romeua, aby mu oznámil, že si ho vybral na tento post. Predstavitelia klubu museli vyplatiť Girone, ktorá sa hráča nechcela vzdať, výkupnú klauzulu. Tá bola stanovená na 3,5 milióna eur.

Celkovo by transfer mal dosiahnuť čiastku päť miliónov eur. Španielske médiá priniesli informáciu, že sám hráč, aby sa do Barcelony mohol vrátiť, zaplatil zhruba jeden milión eur zo svojho vrecka.

Romeu v čase. Ako mladík z La Masie. Vracia sa ako skúsený futbalista
Romeu v čase. Ako mladík z La Masie. Vracia sa ako skúsený futbalistaFC Barcelona

Po Nemcovi Ilkayovi Gundoganovi a stopérovi Iňigovi Martínezovi sa stal Oriol Romeu treťou posilou úradujúceho španielskeho majstra v letnom prestupovom období. Barcelona otvorí svoje americké turné v sobotu priateľským zápasom proti Juventusu v kalifornskej Santa Clare. V stredu sa vráti do Los Angeles na súboj s Arsenalom a 29. júla sa stretne s Realom Madrid v "Clásicu". Turné uzavrú 1. augusta proti AC Miláno v Las Vegas.