Barcelona vytvára miesto pre posily, Xavi sa chce zbaviť až ôsmich hráčov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona vytvára miesto pre posily, Xavi sa chce zbaviť až ôsmich hráčov
Kouč katalánskeho celku avizuje odchody.
Kouč katalánskeho celku avizuje odchody.Profimedia
Barcelona doposiaľ zažíva pomerne produktívne prestupové obdobie. Lodivod Kataláncov Xavi Hernández (43) si však želá ďalšie posily, preto naznačil odchody viacerých hráčov.

Španielsky gigant a aktuálny majster La Ligy si zaistil služby Ilkaya Gündogana, Iñiga Martíneza a Vitora Roqueho, hoci posledný menovaný sa pripojí až v budúcom roku.

Prezident klubu Joan Laporta načrtol, že tréner chce v lete podpísať ďalšie tri zmluvy, a to s dvomi stredopoliarmi a jedným pravým obrancom. Xavi túži mať v budúcej sezóne k dispozícii len 22 hráčov prvého tímu, čo znamená, že do konca prestupového obdobia bude potrebných sedem alebo osem odchodov.

Predaj futbalistov bol pre Barcelonu doteraz ťažký, keďže odišiel len Samuel Umtiti. Pracuje sa na odchode ďalších, vrátane Clementa Lengleta, Francka Kessieho a Alexa Collada, zatiaľ čo Ferran Torres a Eric Garcia boli tiež spájaní s prestupom do iného klubu.

Barcelončania potrebujú predať niektorých členov kádra aj preto, aby splnili predpisy finančnej fair play a zároveň mohli zaregistrovať všetky svoje nové posily v La Lige. Tamojšie vedenie tak bude dúfať, že v najbližších týždňoch sa mu s presunom futbalistov prvého tímu pošťastí o čosi viac.