Výkupná klauzula s hodnotou 400 miliónov. Barcelona získala obrancu z Bilbaa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výkupná klauzula s hodnotou 400 miliónov. Barcelona získala obrancu z Bilbaa

Martínez podpísal zmluvu na dve sezóny
Martínez podpísal zmluvu na dve sezónyFC Barcelona
Barcelona po Ilkayovi Gündoganovi (32) oznámila svoj druhý podpis v tejto sezóne. Iñigo Martínez (32), ktorý ukončil zmluvu s Athleticom Bilbao, podpísal kontrakt na dva roky s výkupnou klauzulou 400 miliónov eur.

Španielsky stopér sa s katalánskym gigantom dohodol na príchode už pred niekoľkými mesiacmi. Pokus o jeho podpis sa uskutočnil už minulé leto, ale Athletic to celé odmietol, pretože veril, že sa mu podarí presvedčiť hráča na predĺženie zmluvy.

To sa však nestalo a internacionál už dal riaditeľom Barcelony slovo, že v Bilbau končí a príde zadarmo. To sa jeho už teraz bývalému zamestnávateľovi príliš nepáčilo, odchod sa tak zdá byť viac ako kontroverzný.

Pred niekoľkými týždňami sa podrobil dôkladnej lekárskej prehliadke, pričom sa zohľadnili všetky fyzické problémy, ktorými trpel počas poslednej sezóny. Testami doktorov ale prešiel a zostávala už len formalita, ktorou bolo oficiálne podpísanie zmluvy.

Po obozretnom čakaní na začiatok finančno-športovej sezóny 2023/24 sa Iñigo Martínez stal v záujme fair play hráčom Kataláncov do 30. júna 2025 s výkupnou klauzulou vo výške 400 miliónov eur.