Jeden z najväčších brazílskych talentov smeruje na Camp Nou: Vitor Roque

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jeden z najväčších brazílskych talentov smeruje na Camp Nou: Vitor Roque

Barcelona podpísala zmluvu s Vitorom Roquem z Athletica Paranaense.
Barcelona podpísala zmluvu s Vitorom Roquem z Athletica Paranaense.Twitter/@FCBarcelona
Barcelona sa dohodla na podpise zmluvy s mladým útočníkom Vitorom Roque z brazílskeho Athletica Paranaense. Informáciu priniesol v stredu španielsky majster.

Osemnásťročný útočník sa pripojí k Barçe od začiatku sezóny 2024-25 na základe zmluvy do leta 2031. Podľa španielskych médií zaplatia Katalánci za brazílskeho zakončovateľa 30 miliónov eur a ďalších 31 miliónov v dohodnutých bonusoch.

"Uvoľňovacia klauzula je stanovená na 500 miliónov eur," uviedla Barcelona vo vyhlásení.

Obhajca majstrovskej trofeje sa už skôr počas leta dohodol na príchode s Ilkayom Gündoğanom a Iñigom Martínezom, pričom katalánsky gigant stále trpí finančnými problémami. V súčasnosti môže minúť len 50 percent všetkých úspor alebo nových príjmov pre finančné obmedzenia La Ligy v rámci klubov, ktoré prekračujú limit výdavkov stanovený španielskou ligou.

"Z futbalového hľadiska ide o stredného útočníka, ktorý je stále vo vývoji. Jeho prispôsobivosť znamená, že v prípade potreby môže hrať aj na krídle. Výborne číta hru, vyniká aj svojou rýchlosťou a zakončovateľskými schopnosťami pred bránou," píše Barcelona ďalej v oficiálnej správe.

Roque, jeden z najperspektívnejších brazílskych futbalistov, strelil v posledných šiestich zápasoch šesť gólov. Útočník debutoval v brazílskom národnom tíme v marci. Stal sa najmladším debutantom vôbec. V 66 dueloch za Paranaense nastrieľ 22 zásahov. V minulej sezóne pomohol tímu dostať sa do finále Copa Libertadores.

Roqueho čísla z aktuálnej sezóny
Roqueho čísla z aktuálnej sezónyFlashscore

Začiatkom tohto roka sa stal so šiestimi gólmi najlepším strelcom juhoamerického šampionátu do 20 rokov, ktorý Brazília ovládla. Barcelona stále hľadá stredopoliara, ako náhradu za kapitána Sergia Busquetsa.