Päť dôležitých víťazstiev Realu Madrid na ceste k španielskemu titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Päť dôležitých víťazstiev Realu Madrid na ceste k španielskemu titulu

La Liga opäť patrí Realu Madrid.
La Liga opäť patrí Realu Madrid.Real Madrid
Kráľovský klub si v sobotu zabezpečil už svoj 36. titul po tom, čo bol počas celej sezóny mimoriadne konzistentný. Poďme sa teda spolu pozrieť na päť najdoležitejších triumfov zverencov Carla Ancelottiho (64) v práve prebiehajúcej sezóne najvyššej španielskej súťaže.

Girona - Real Madrid 0:3 (30. 9. 2023)

Katalánci vyhrali šesťkrát v rade a boli stále neporazení, ale Ancelottiho zverenci zmietli súpera vďaka gólom Joselua, Auréliena Tchouaméniho a Judeho Bellinghama. Domáci aj napriek tomu pokračovali v rozprávkovej sezóne a poškuľovali po titule, teda až do návštevy na Santiago Bernabéu (4:0).

Barcelona - Real Madrid 1:2 (28. 10. 2023)

Blaugranas začali sľubne, keď sa Ilkay Gündogan v prvom polčase vrhol po lopte v poli a prestrelil Kepu Arrizabalagu. Potom sa na scéne objavil Bellingham so svojou dravosťou a vďaka fantastickému dvojgólovému predstaveniu sa stal hrdinom zápasu. Estadi Olímpic Lluís Companys vymenil eufóriu a radosť za ticho a frustráciu.

Alavés - Real Madrid 0:1 (21. 12. 2023)

V Španielsku sa hovorí, že liga sa vyhráva na ihriskách ako El Sadar, Son Moix alebo Mendizorroza. Víťazstvo bieleho baletu prišlo za veľmi špecifických okolností - Nacho Fernández dostal v 54. minúte červenú kartu za surový zákrok a z rohového kopu v nadstavenom čase (v 92. minúte) sa Lucas Vázquez prešmykol cez obranu a hlavou poslal body do hlavného mesta.

Real Madrid - Almería 3:2 (21. 1. 2024)

Potápajúca sa Almería bola rovnocenným súperom pre lídrov, ktorí pred vlastnými fanúšikmi prežili nočnú moru. Studený pot, nervy, zúfalstvo a veľká dávka kontroverzie rozhodcov. Mužstvo z dolnej časti tabuľky išlo do polčasu s dvojgólovým náskokom, ale po rozhodujúcom zásahu Daniho Carvajala v 99. minúte, keď už bola remíza takmer istá, vypukla v tábore Madridčanov obrovská radosť.

Real Madrid - Barcelona 3:2 (21. 4. 2024)

Zverenci Xaviho prišli na Bernabeu s cieľom urobiť si chuť po vypadnutí z Ligy majstrov, zatiaľ čo ich súperi nastupovali do zápasu v dobrej nálade po tom, čo vyradili mocný Manchester City. Culés sa dvakrát ujali vedenia, ale dobrá práca Lucasa, oportunizmus Bellinghama a niekoľko sporných rozhodnutí sa postarali o konečný výsledok.