Ramos videl už 29. červenú kartu v kariére, Navas sa ospravedlnil fanúšikom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ramos videl už 29. červenú kartu v kariére, Navas sa ospravedlnil fanúšikom

Ramos videl po zásahu videa priamu červenú kartu.
Ramos videl po zásahu videa priamu červenú kartu.Profimedia
Španielsky majster sveta a dvojnásobný majster Európy Sergio Ramos (37) opäť zvýšil nelichotivý rekord španielskej futbalovej ligy v počte vylúčení. Skúsený stopér Sevilly dostal počas nedeľňajšej prehry 1:2 s Realom Sociedad 29. červenú kartu vo svojej profesionálnej kariére a 21. v La Lige.

Ramos bol vylúčený v 88. minúte za stavu 1:2 po ostrom sklze na unikajúceho Braisa Méndeza. Rozhodca mu pôvodne udelil "len" druhú žltú kartu, no po konzultácii s videom verdikt zmenil a skúsenému obrancovi ukázal rovno červenú kartu. Za protesty bol vylúčený aj kapitán Jesús Navas.

"Sergio zasiahol loptu a potom trochu nohu, to je jednoducho futbal. Mne sa to nezdalo ako zákrok na červenú kartu, ale rozhodca rozhodol. V druhom prípade to určite mohol urobiť inak, Jesús má 38 rokov, je to veľký profesionál," bránil svojich zverencov tréner Diego Alonso v rozhovore pre streamovaciu službu DAZN.

Navas dostal v 484. zápase španielskej ligy svoju prvú červenú kartu a po zápase sa ospravedlnil na sociálnej sieti X. "Ospravedlňujem sa fanúšikom a spoluhráčom. Je to prvýkrát, čo sa mi niečo také stalo, a už sa to nestane," napísal.

Ramos bol vylúčený prvýkrát od svojho letného návratu do materského klubu, kde pred takmer 20 rokmi začal svoju profesionálnu kariéru. Bývalý hráč Realu Madrid a Paríža St. Germain je s 29 červenými kartami suverénne najtrestanejším hráčom v tomto tisícročí pred Mexičanom Rafaelom Márquezom (21) a Brazílčanom Felipe Melom (20). Seville, ktorá je v tabuľke až na 15. mieste, nepomôže minimálne v najbližšom ligovom kole proti Villarrealu.