Real Madrid gólmi Rodryga zdolal Bilbao, návrat Militaa. Girona vyhrala proti Betisu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real Madrid gólmi Rodryga zdolal Bilbao, návrat Militaa. Girona vyhrala proti Betisu
Aktualizované
Real Madrid splnil úlohu favorita.
Real Madrid splnil úlohu favorita.AFP
Futbalisti Girony vyhrali v nedeľnom zápase 30. kola španielskej La Ligy proti Betisu tesne 3:2 a nachádzajú sa na treťom mieste tabuľky. Real Madrid potvrdil prvú priečku, doma zdolal Athletic Bilbao.

Girona - Real Betis 3:2

Girona doma vyhrala proti Betisu, takže v tabuľke má na treťom mieste dvojbodovú stratu na druhú Barcelonu. Útočník Arťom Dovbyk strelil dva góly a celkovo ich má na konte 16, takže sa o prvé miesto v tabuľke strelcov delí s Bellinghamom a Budimirom, ktorí majú rovnaký počet.

Len Cristhian Stuani dal v histórii Girony v najvyššej súťaži počas jednej sezóny viac ako 15 gólov. Uruguajskému útočnikovi sa to podarilo dvakrát (21 a 19). Betis mal rovnako dvojgólového strelca. Willian José zaokrúhlil svoj počet ligových zásahov v tejto sezóne na desať, celkovo sa trafil 14-krát.

Stále môže vyrovnať svoj najlepší kariérny počin a to 19 gólov z ročníka 2017/18. Nakoniec sa však v nadstavenom čase stal hrdinom domácich Stuani a rozhodol o troch bodoch. Betis ostáva na siedmom mieste tabuľky.

Real Madrid - Athletic Bilbao 2:0

Real Madrid nemal k dispozícii Viníciusa, ktorý pauzoval pre žlté karty, ale výborne ho zastúpil krajan Rodrygo, ktorý strelil oba góly. Najskôr sa presadil krásnou strelou z diaľky a od začiatku minulej sezóny zaknihoval piaty gól spoza pokutového územia. V aktuálnom ročníku ich Real celkovo zaznamenal osem, čo je najviac v La Lige.

V druhom polčase sa trafil po peknej individuálnej akcii. Brazílčan ukončil sedemzápasové gólové suchoty a zatiaľ má na konte desať ligových gólov, čím prekonal minulú sezónu (9). V rámci všetkých súťaží skóroval pätnásťkrát, jeho rekord je nateraz osemnásť.

Na lavičke už bol brazílsky stopér Éder Militao, ktorý sa zranil v 1. kole tejto sezóny La Ligy práve proti Bilbau a pre vážne problémy s kolenom vynechal viac ako sedem mesiacov. Tréner Ancelotti mu doprial tri minúty na hracej ploche. Horšou správou pre Real je fakt, že po ošetrení z ihriska odišiel Federico Valverde.

Biely balet má po 23. víťazstve na čele tabuľky opäť osembodový náskok pred Barcelonou. Navyše disponuje so skóre 66:20 najlepšou ofenzívou aj defenzívou v La Lige. Bilbao ostáva štvrté, iba bod pred Atléticom, ktoré ho môže v pondelkovej dohrávke preskočiť. Athletic sa nenaladil ideálne na sobotné finále Copa del Rey.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Ďalšie výsledky:

Celta Vigo - Rayo Vallecano 0:0

Alavés - Real Sociedad 0:1