Real mal šťastie, že zaň hral Kroos, vzdal hold končiacemu veteránovi Ancelotti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real mal šťastie, že zaň hral Kroos, vzdal hold končiacemu veteránovi Ancelotti

Kroos máva na rozlúčku s Bernabéu.
Kroos máva na rozlúčku s Bernabéu.Reuters
Desať rokov. To je čas, ktorý strávil Toni Kroos (34) v službách bieleho baletu. Po poslednom vystúpení na Santiago Bernabéu sa legendárny Nemec emotívne lúčil s fanúšikmi. Slovami chvály nešetril ani tréner Carlo Ancelotti (64).

Real Madrid - Betis 0:0

Ancelotti vyzdvihol Kroosovu osobnosť a charakter. Zdôraznil, že Nemec skončí na vrchole skvelej kariéry. Potvrdzujú to aj čísla. V drese Realu Madrid odohral 464 súbojov, v ktorých strelil 28 gólov a na ďalších 98 prihral. 

"Jeden z najväčších, samozrejme. Veľmi kvalitný stredopoliar. S fantastickým charakterom, malým egom. Veľmi skromný a vždy tu bol pre tím. Nikdy nebol sebecký. Aké šťastie, že sme ho mali 10 rokov," uviedol taliansky šéf lavičky na tlačovej konferencii.

"Dokázať v tomto tíme viac, ako dokázal Kroos, je veľmi zložité. Urobil silné rozhodnutie, pretože si to nikto nevedel predstaviť. Ukázal veľký charakter, rozlúčiť sa takýmto spôsobom je skvelé."

"Je to rozlúčka veľkej futbalovej osobnosti. Opakujem, mali sme šťastie, že sme ho tu mali. Futbal si užil skvelého hráča," doplnil Carlo Ancelotti.

Kroos sa síce nerozlúčil s La Ligou víťazstvom, keďže so spoluhráčmi remizovali bez gólov proti Betisu, ale nič to nemení na tom, že si Los Blancos už v predstihu vychutnali majstrovské oslavy. Pred sebou majú v sobotu 1. júna veľkolepé finále Ligy majstrov. Vo Wembley vyzvú Borussiu Dortmund a budú sa uchádzať celkovo o rekordnú 15. trofej z milionárskej súťaže. 

"Dúfam, že budúcu sobotu zdvihneme nad hlavu titul Ligy majstrov. Bola by to skvelá rozlúčka s legendou," dodal Ancelotti.