Revolučné zmeny v La Lige, ktorá chce futbal priblížiť fanúšikom. Proti je len Real Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Revolučné zmeny v La Lige, ktorá chce futbal priblížiť fanúšikom. Proti je len Real Madrid

Televízni diváci si vypočujú rozhovory medzi rozhodcom a hráčmi.
Televízni diváci si vypočujú rozhovory medzi rozhodcom a hráčmi.Profimedia
Aby si diváci viac užili televízne prenosy, španielska najvyššia súťaž zavádza niekoľko zmien. Čo asi hovorí rozhodca, keď napomína hráčov a udeľuje im karty? A ako sa povzbudzujú tímy, keď po polčasovom hvizde ťahajú za kratší koniec povrazu? To sú otázky, nad ktorými si lámali hlavu mnohí fanúšikovia a teraz na ne konečne dostanú odpoveď.

Španielsky športový denník Marca prišiel s informáciou, že od nadchádzajúceho ročníka uvidíme zábery priamo z kabín mužstiev. Budeme teda počuť rozhovory s hráčmi, komentáre trénerov a emócie, ktoré z nich vyžarujú. Špeciálny mikrofón bude mať aj hlavný rozhodca, ktorého slová smerom k hráčom budú nahrávané a následne použité v priamom prenose.

Osemnásť z dvadsiatich klubov súhlasilo s touto zmenou, ktorú možno považovať za revolučnú. Jeden sa zdržal hlasovania a jeden nesúhlasil. Isté výhrady mal len Real Madrid.

"Nepáči sa nám, aký veľký zásah do nášho súkromia táto zmena predstavuje. Polčasové prestávky sa využívajú na úpravu taktiky. Ide o našu osobnú diskusiu, ktorá by mal zostať medzi nami," zneli slová prezidenta Florentina Péreza.

Program 1. kola La Ligy
Program 1. kola La LigyFlashscore

Denník Marca ďalej informuje, že Real považuje tieto kroky za nezákonné voči slobode hráčov. Možno to však nebude také horúce, ako sa domnieva vedenie "bieleho baletu". Nahrávané záznamy by nemali byť dlhšie ako niekoľko desiatok sekúnd a všetky taktické pasáže budú vystrihnuté. Ako to bude vyzerať v skutočnosti, nám ukáže až samotný test v praxi.