Torres sa v Atléticu dočká povýšenia, od leta bude trénovať rezervu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Torres sa v Atléticu dočká povýšenia, od leta bude trénovať rezervu
Torres bol skvelým útočníkom, teraz je nádejným trénerom.
Torres bol skvelým útočníkom, teraz je nádejným trénerom.AFP
Atlético Madrid odmení Fernanda Torresa (40), ktorý v posledných troch rokoch zbieral úspechy ako tréner tímu do 19 rokov. Bývalý úspešný útočník prevezme od novej sezóny rezervné mužstvo Rojiblancos.

Dvojnásobný majster Európy, svetový šampión a v súčasnosti nádejný kouč prevzal najstarší mládežnícky tím Atlética v roku 2021 a počas troch sezón s ním dvakrát získal majstrovský titul, pričom za sebou zakaždým nechal mestského rivala Real Madrid.

Torres bol podľa denníka AS chválený za technicky dobre organizovaný futbal svojich zverencov a odmietol niekoľko ponúk z klubov vyššej úrovne. Teraz sa dočká presunu v rámci svojho materského tímu, od novej sezóny nahradí trénera Luisa Teveneta pri rezerve pôsobiacej v tretej najvyššej súťaži.

Atlético dá mladému trénerovi priestor a čas na získanie ďalších skúseností, ktoré by neskôr mohol využiť ako nástupca Diega Simeoneho v A-tíme. Dlhoročný kormidelník vedie Colchoneros od roku 2011 a podľa AS má zmluvu na ďalšie tri sezóny, po ktorých by ho mohol Torres nahradiť.

Bývalý španielsky reprezentant, ktorý pred necelými piatimi rokmi ukončil kariéru, je ikonou Atlética. Odohral zaň 398 súťažných zápasov, v ktorých strelil 129 gólov. Okrem svojho materského klubu hral aj za Liverpool, Chelsea, AC Miláno a japonský Sagan Tosu.