Udalosti La Ligy: Bitka o záchranu ostáva otvorená, viacero tímov bojuje aj o EKL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti La Ligy: Bitka o záchranu ostáva otvorená, viacero tímov bojuje aj o EKL

Vo Valencii došlo k rozhodcovskému zmätku.
Vo Valencii došlo k rozhodcovskému zmätku.JOSE JORDÁN / AFP
Pohľad na tabuľku La Ligy pred jej záverečným kolom prináša skutočne zaujímavé fakty. V hornej polovici má nárok na Európsku konferenčnú ligu ešte aj jedenásta Sevilla, v nižších poschodiach je trinásty Cádiz od zóny zostupu vzdialený iba na dva body. S ligou sa už naisto lúči Elche i Espanyol.

Barcelona s ľahkosťou porazila hostí z Malorky aj vďaka tomu, že Amath Ndiaye bol predčasne vylúčený za tvrdý zákrok na Alejandra Baldeho, po ktorom bude mladý obranca absentovať minimálne šesť týždňov. Veľkú zásluhu na triumfe mal Ansu Fati, ktorý dvomi zásahmi využil príležitosť napraviť si chuť v rozlúčkovom zápase Sergia Busquetsa a Jordiho Albu. Na druhej strane si Marc-André Ter Stegen udržal ďalšie čisté konto.

V poslednom sobotňajšom stretnutí si Real Madrid zabezpečil víťazstvo na pôde Sevilly proti tímu, ktorý myslí na finále Európskej ligy s AS Rím. Hviezdou bol pri absencii Benzemu i Viníciusa dvojgólový Rodrygo Goes. Rafa Mir poslal svoj tím do vedenia už po troch minútach, no Marcos Acuña bol v závere vylúčený za nevhodný zákrok na Daniho Ceballosa. Hádka medzi oboma hráčmi pokračovala aj po hvizde rozhodcu.

Duel medzi Getafe a Osasunou priniesol dôležité víťazstvo domácich, ktorí majú v boji o záchranu všetko vo vlastných rukách. Pod nimi sa v tabuľke nachádzajú s cieľom udržania Valencia, Almería, Celta Vigo a Valladolid. Nie všetky kluby majú rovnaké šance na uchovanie si príslušnosti najvyššej súťaže.

Osudu bitky o postup do Európskej konferenčnej ligy vládne Osasuna, ktorá sa nemusí obzerať inde a môže sa spoliehať sama na seba. K istote prieniku do Európy jej treba poraziť Gironu, tá však má rovnakú ambíciu a na svojho posledného protivníka stráca iba bod.

Tabuľka La Ligy pred posledným kolom
Tabuľka La Ligy pred posledným kolomFlashscore

Hráč kola

Predposledné kolo síce neponúklo najatraktívnejšie zápasy, no odohraným stretnutiam vládli Ansu Fati a Rodrygo Goes. Brazílčan bol kľúčovým prvkom madridskej výhry, keď Realu umožnil zvrátiť nepriaznivý stav. Práve vďaka nemu si "Los Blancos" môžu naďalej robiť zálusk na druhú priečku a mladík sa tak stal najlepším hráčom uplynulého víkendu.

Gól kola

Neexistuje veľa gólov, na ktoré sa bude spomínať dlhé roky, no o výstavný kúsok sa postaral Juanmi Latasa z Getafe v súboji proti Osasune. Útočník si efektným vyrovnávajúcim zásahom otvoril strelecký účet v drese klubu z hlavného mesta. Po vysokom výskoku razantne a nechytateľne umiestnil loptu do brány. Bol to jeho prvý štart v základnej zostave a príležitosť, ktorú mu dal José Luis Bordalás, si nenechal ujsť. Brankár Sergio Herrera ostal bezmocný.

Latasa, kľúčový pre Getafe
Latasa, kľúčový pre GetafeLaLiga / Opta by Stats Perform