Udalosti La Ligy: Atlético predbehlo Madrid, Barcelona je takmer majstrom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti La Ligy: Atlético predbehlo Madrid, Barcelona je takmer majstrom
Griezmann tancuje v rytme gólov.
Griezmann tancuje v rytme gólov.PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Boj o titul sa v najvyššej španielskej futbalovej súťaži končí a najzaujímavejšia na vrchole je tlačenica o druhé miesto, hoci sa očakáva, že až do posledného hracieho dňa budú pútať pozornosť záchranárske práce, ako aj súboje o miestenky do pohárovej Európy.

Barcelona zdolala Osasunu 1:0 a je nekorunovaným majstrom La Ligy. Všetko nasvedčuje tomu, že dôležité víťazstvo bude môcť osláviť na pôde jedného z dvoch veľkých rivalov - Espanyolu. Xavi Hernández a jeho mužstvo sa držali filozofie "unocerismo" a očividne to fungovalo. Udržanie čistého konta v toľkých prípadoch bolo synonymom závideniahodnej defenzívnej pevnosti, najmä z pohľadu Realu Madrid, ktorý bol lepší v útoku a oveľa horší v obrane.

Zverenci Carla Ancelottiho, ktorí mysleli na Copa del Rey aj Ligu majstrov, podľahli v náročnom stretnutí Realu Sociedad. Takefusa Kubo ukázal všetky svoje prednosti, Antoine Griezmann opäť zažiaril a doviedol Atlético Madrid k útoku na druhé miesto

Tabuľka po 33. kole.
Tabuľka po 33. kole.Flashscore

V boji o záchranu získalo Getafe José Luisa Bordalása cenné tri body a teraz sa zdá, že má oveľa väčšie šance na prežitie. Valencia, bývalý tím trénera a jeden z hlavných súperov v tomto ťaživom boji, zaznamenala remízu, ktorá by sa mohla ukázať ako cenná, hoci má rovnaký počet bodov ako Getafe. Celta Vigo stále nemôže dýchať ľahko a rovnako tak ani Almería.

Hráč kola

Nie je to prvýkrát, čo sa tu objavil, a napriek tomu, že do konca aktuálnej sezóny zostáva už len niekoľko týždňov, nevylučujeme, že ho tu uvidíme opäť. Antoine Griezmann bol zase raz kráľom na Cívitas Metropolitano a jeho fantastický výkon zatienil ostatných hráčov La Ligy v tomto netypickom kole uprostred týždňa. Strelil dva góly a potiahol svoje mužstvo za víťazstvom. 

Gól kola

Najkrajší gól 33. kola La Ligy zaznamenal Javi Puado. Espanyol poslal proti Seville do vedenia, ale nakoniec to nebolo nič platné, pretože domáci otočili stav vďaka Lucasovi Ocamposovi z pokutového kopu a Papemu Gueyeovi (3:2).