Udalosti La Ligy: Barcelona naďalej drží vysoký náskok pred Realom Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti La Ligy: Barcelona naďalej drží vysoký náskok pred Realom Madrid
Raphinha rozhodol o výhre Barcelony.
Raphinha rozhodol o výhre Barcelony.AFP
Napriek červenej karte, nepremenenej penalte a kontroverzii zo záveru zápasu vyhrala Barcelona proti Valencii tesne 1:0. Po remíze Realu Madrid na pôde Betisu má na čele tabuľky deväťbodový náskok.

Okrem toho sa v desiatich dueloch minulého kola španielskej La Ligy zrodili až štyri remízy 0:0. Spomínaní "Blaugranas" viedli po zásahu Raphinhu, potom si situáciu sami skomplikovali. Chybu Koundého riešil Araújo za cenu červenej karty. V závere prišlo k hraničnej situácii vo vnútri pokutového územia, tú neskúmal ani VAR a Valencia penaltu nezískala.

Navyše Ferrán Torres trafil z pokutového kopu proti svojmu bývalému zamestnávateľovi len do žrde. Barcelona nehrala podľa svojich predstáv a ani podľa požiadaviek fanúšikov. "Netopiere" sú na predposlednej priečke a majú veľmi náročnú úlohu v boji o záchranu.

Všetky výsledky 24. kola španielskej La Ligy.
Všetky výsledky 24. kola španielskej La Ligy.Flashscore

Horšie je na tom len Elche. Síce uspelo proti Malorke, no bola to druhá výhra počas prebiehajúcej sezóny a na sedemnástu Sevillu stráca až trinásť bodov. Zdá sa, že o prvom vypadávajúcom je rozhodnuté. Od devätnásteho po dvanástu pozíciu je potom rozdiel iba päťbodový.

Real Madrid sa po piatich góloch v sieti Liverpoolu trápi vo finálnej fáze. Betisu napriek hernej prevahe nestrelil gól. V posledných troch stretnutiach sa presadil iba raz. Bravo síce podržal sevillský celok, lenže "biely balet" môže ďakovať reflexom Courtoisa.

Atlético nie je zvyknuté vyhrávať vysokým skóre, to sa zmenilo proti Seville. Tú "Atleti" rozdrvili 6:1 po dvoch góloch Memphisa Depaya a Antoinea Griezmanna. Po príchode z lavičky sa presadil aj Álvaro Morata. Tréner Diego Simeone koučoval Madridčanov už 613. raz a predbehol v historickej tabuľke Luisa Aragonésa.

Tabuľka po 24. kole.
Tabuľka po 24. kole.Flashscore

Hráč kola

Depay strelil dva góly a prispel k trom bodom. Doposiaľ naskakoval z lavičky, teraz prvýkrát hral od začiatku a zanechal výborný dojem. Určite bude v základnej zostave čoraz častejšie. Od príchodu z Barcelony má na konte zatiaľ tri zásahy.

Najkrajší gól

O ten sa postaral Antoine Griezmann po krásnej strele z diaľky, na ktorú Bono nemal žiadny nárok. Francúz hrá po majstrovstvách sveta skvele a nadväzuje na svoje výkony z Kataru. Atlético tak z tretej priečky kráča k ďalšej sezóne v Lige majstrov, aj keď to dlho vyzeralo kadejako.