Barcelona porazila Valenciu a na čele má deväťbodový náskok, Real Madrid iba remizoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona porazila Valenciu a na čele má deväťbodový náskok, Real Madrid iba remizoval
Aktualizované
Raphinha rozhodol o výhre Barcelony.
Raphinha rozhodol o výhre Barcelony.Profimedia
V nedeľnom programe 24. kola španielskej La Ligy vyhrala Barcelona na domácej pôde proti Valencii a po remíze Realu Madrid s Betisom má na čele tabuľky deväťbodový náskok.

Real Valladolid - RCD Espanyol Barcelona 2:1 (1:0)

Góly: 25. Sánchez, 62. Aguado - 87. Braithwaite

Domáci získali dôležité body v boji o záchranu a v oboch góloch mal prsty Gonzalo Plata, ktorý si pripísal dve asistencie na zásahy Sáncheza aj Aguada. Braithwaite v závere síce ešte znížil, no vyrovnanie neprišlo. Valladolid má na štrnástej priečke rovnaký počet 27 bodov ako dvanásty Espanyol.

FC Barcelona - Valencia CF 1:0 (1:0)

Góly: 16. Raphinha

Favorit sa dostal do vedenia pomerne rýchlo. Už v 16. minúte si nabehol na pas Busquetsa pred bránku Raphinha, ktorý hlavou prekonal Mamardašviliho. Valencia mohla vyrovnať, lenže hlavička Correiru a ani prudká strela Lina po chybnej rozohrávke ter Stegena sa medzi tri žrde tesne nezmestili.

Barcelona mala obrovskú možnosť odskočiť na rozdiel dvoch presných zásahov po tom, ako Koundé hlavičkoval do ruky Guillamóna. Nariadený pokutový však nasmeroval Ferrán Torres iba do konštrukcie bránky a rovnako žrď opečiatkoval vo svojej príležitosti i Fati.

Po hodine hry prišiel ďalší zásadný moment, pretože chybu spravil Koundé a v snahe zastaviť samostatný únik Almeidu fauloval Ronald Araújo, čím si vyslúžil okamžitú červenú kartu. Hostia mohli tiež kopať penaltu po páde Peréza v šestnástke, po hraničnom zákroku sa situáciou prekvapivo nezaoberal VAR.

Rayo Vallecano - Athletic Club Bilbao 0:0

ČK: 90+3. Sancet (Bilbao)

Real Betis - Real Madrid CF 0:0

Real Madrid znova stratil body, tentoraz remizoval na pôde Betisu. Ayoze otvoril zápas tvrdou strelou pod brvno, s ktorou si Courtois poradil. Následne Benzema strelil gól z priameho kopu, jeho krásna strela smerovala do rohu, avšak po dotyku lopty s rukou Rüdigera zásah nemohol platiť. Neujal sa ani pokus Valverdeho mieriaci tesne nad brvno.

Po zmene strán osamotený Borja Iglesias spred Courtoisa trafil Belgičanovu ľavú ruku. Asi najväčšiu možnosť však spálil Rodrygo, neobsadený na päťke prestrelil. Neuspeli ani Ceballos s Viníciusom, a tak "Biely balet" nevyhral. Betis stráca z piateho miesta na štvrtý Real Sociedad tri body.

Aktuálna tabuľka španielskej La Ligy.
Aktuálna tabuľka španielskej La Ligy.Flashscore