Prvá výhra pre Elche, Atlético doma stratilo dva body. Prestrelka medzi Betisom a Celtou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prvá výhra pre Elche, Atlético doma stratilo dva body. Prestrelka medzi Betisom a Celtou
Aktualizované
Espanyol si body rozdelil s Osasunou.
Espanyol si body rozdelil s Osasunou.Profimedia
Futbalistu Espanyolu remizovali v zápase 20. kola španielskej La Ligy proti Osasune. Prvú výhru v sezóne si pripísali hráči Elche, ktorí prekvapivo porazili Villarreal. Getafe dokázalo remizovať na štadióne Atlética Madrid. Na záver dňa si sedemgólovú prestrelku odložili Betis a Celta Vigo.

Espanyol Barcelona - Osasuna Pamplona 1:1 (0:1)

Góly: 59. Braithwaite - 45. Budimir

ČK: 45+5. Pierre-Gabriel - 45+5. Ezzalzouli

Otvoriť skóre mohol v prvom polčase útočník domácich Javi Puado, ale hlavičkoval do žrde. Ante Budimir sa v závere úvodného dejstva pretlačil v šestnástke k lopte a zblízka ju poslal okolo Fernándeza do siete. V nadstavenom čase vznikla strkanica, v ktorej boli aktívni Pierre-Gabriel s Ezzalzoulim, obaja videli červenú kartu.

Espanyol dokázal vyrovnať po necelej hodine hry zásluhou Martina Braithwaitea. Center Cabreru prepadol na zadnú žrď, kde sa dánsky útočník ocitol osamotený. Domáci sa nachádzajú na štrnástom mieste, Osasuna je deviata.

[a href="/zapas/xC6Bf4Wm/#/prehlad-zapasu/"][b]Elche CF - Villarreal 3:1 (2:1)

Góly: 3., 45+3., 52. Milla - 23. Moreno

Elche ako posledný tím La Ligy zaznamenal na dvadsiaty pokus svoju prvú výhru v prebiehajúcej sezóne. Prekvapivo zdolal piaty Villarreal. Hrdinom sa stal Pere Milla, ktorý vsietil hetrik. Na jeho úvodný zásah ešte odpovedal Gerard Moreno, no domáci hráč pred koncom polčasu znova vrátil svojmu mužstvu vedenie. Napriek výhre stráca Elche na záchranu už jedenásť bodov.

Atlético Madrid - Getafe 1:1 (0:0)

Góly: 60. Correa - 83. Ünal (pen.)

Domáci išli do vedeni po zásahu Ángela Correu a mali nakročené k trom bodom. Hostia vyrovnali v 83. minúte gólom Enesa Ünala z penalty a zabodovali po štyroch predchádzajúcich prehrách. Atlético sa nachádza na štvrtom mieste, Getafe je predposledné.

Real Betis - Celta Vigo 3:4 (2:2)

Góly: 9. Juanmi, 23. Canales, 84. Fékir (pen.) - 42., 56. Veiga, 6. Larsen, 69. Aidoo

ČK: 90+5. Felipe (Betis)

Po úvodnom zásahu hostí dokázali hráči Betisu zásluhou Juanmiho s Canalesom skóre otočiť, no do prestávky vyrovnal Veiga a ten istý hráč pridal po zmene strán aj svoj druhý presný zásah. Na rozdiel dvoch gólov zvyšoval obranca Aidoo. Fékir z penalty znížil. Na viac sa však sevillský celok nezmohol a ešte prišiel o vylúčeného Luiza Felipeho. Domáci sú na šiestom mieste, Celta Vigo na jedenástom.