Strelecké trápenie Barcelony, fazóna Atlética pokračuje a mizéria Valencie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Strelecké trápenie Barcelony, fazóna Atlética pokračuje a mizéria Valencie
Aktualizované
Barcelona sa strelecky trápi. Jej náskok sa zmenšil na 11 bodov.
Barcelona sa strelecky trápi. Jej náskok sa zmenšil na 11 bodov.Profimedia
Španielska La Liga mala v nedeľu na programe v rámci 29. kola na programe štyri stretnutia.

Girona - Elche 2:0 (1:0)

Gól: 45. Castellanos, 70. Romeu, ČK: 90.+2 Ponce (Elche)

Girona neprehrala v štyroch kolách v rade, vďaka čomu sa drží medzi desiatimi najlepšími mužstvami. Elche sú naďalej na poslední, sedemnásť bodov pod pásmom zostupu a nebodovali už v štvrtom zápase za sebou. V závere duelu navyše prišli o útočníka Ezequiela Poncea, ktorý dostal červenú kartu.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

O ich dvadsiatej prehre v ročníku rozhodli domáci dvomi gólmi. V závere prvého polčasu mieril hlavou presne Castellanos. Po zmene strán navýšil skóre Romeu, keď hosťujúca defenzíva nedokázala odvrátiť loptu do bezpečia, skúsený futbalista sa do nej oprel ľavačkou spoza pokutového územia a zapadla presne k pravej žrdi. 

Getafe CF - FC Barcelona 0:0

Náskok Barcelony sa tak na čele zmenšil na jedenásť bodov. Katalánci zaváhali na pôde tohto súpera aj v jarnej časti predošlej sezóny, keď s ním taktiež uhrali bezgólovú remízu. Hostia si najväčšiu príležitosť vytvorili pred polhodinou hry. Najprv pálil do ľavej žrde Raphinha a po ňom z dorážky rovnako Balde

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

V samom závere sa na druhej strane ozval Mayoral, v dobrej pozícii pálil z hranice pokutového územia tesne vedľa. Zverenci Xaviho Hernándeza zakopli v druhom ligovom zápase za sebou. V pondelok nedali doma gól ani Girone. Getafe poskočilo na 15. miesto.

Atlético Madrid - UD Almeria 2:1 (2:1)

Góly: 5. a 44. Griezmann - 37. Giménez (vlastný)

Atlético vyhralo šiesty ligový súboj v rade. Celkovo neprehralo v trinástom za sebou. O oba presné zásahy sa postaral Antoine Griezmann. Na konte ich už má v tomto ročníku jedenásť. Hostia nevystrelili na bránu súpera ani raz. Na priebežných 1:1 skórovali vďaka vlastencu Josého Maríu Giméneza. Domáci sú v tabuľke tretí, dva body za Realom Madrid. Almeríu delia od zóny zostupu tri body. 

Štatistika víťazného zápasu Atlética
Štatistika víťazného zápasu AtléticaFlashscore

Valencia - Sevilla 0:2 (0:0)

Góly: 55. Bade, 75. Suso, ČK: 84. Moriba (Valencia)

Sevilla neprehrala tretí duel v rade a drží si stred tabuľky. Naopak, Valencia nevyhrala v štvrtom kole za sebou a potrebuje body ako soľ. S 27. je na osemnástej, zostupovej priečke. Almería pred ňou má trojbodový náskok. 

Tabuľka La Ligy
Tabuľka La LigyFlashscore