Barcelona nedala poslednému Elche žiadnu šancu, na čele má pätnásťbodový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona nedala poslednému Elche žiadnu šancu, na čele má pätnásťbodový náskok
Aktualizované
Barcelona nedopustila veľké prekvapenie a poľahky vyhrala.
Barcelona nedopustila veľké prekvapenie a poľahky vyhrala.
Profimedia
Futbalisti Barcelony vyhrali vo večernom zápase 27. kola španielskej La Ligy proti Elche a zvýšili svoj náskok na čele tabuľky pred Realom Madrid už na pätnásť bodov.

Girona - Espanyol 2:1 (0:0)

Góly: 53. A. Martínez, 88. Stuani (pen.) - 74. Braithwaite

ČK: 72. Reinier (Girona, mimo ihriska) - 84. S. Gómez (Espanyol)

Všetky najdôležitejšie momenty sa odohrali v druhom polčase. Hneď na jeho začiatku sa dostal k odrazenej lopte Arnau Martínez a z hranice šestnástky trafil nechytateľne do rohu bránky. Po ostrom zákroku Castellanosa videl tento útočník žltú kartu, ale jeho spoluhráč Reinier bol ako náhradník vylúčený, pretože až príliš protestoval.

Espanyol síce nehral "presilovku", no dokázal vyrovnať. Center sprava sklepol Puado do päťky, kde sa od svojho strážcu odpútal Martin Braithwaite, čím zblízka vyrovnal. Napriek tomu dokázali domáci rozhodnúť. Obranca Sergi Gómez pritvrdil a VAR rozhodol o červenej karte. V prečíslení Girona vybojovala penaltu, tú premenil Christhian Stuani.

Vyrovnať ešte mohol vo forme hrajúci Joselu, prudká strela iba tesne minula bránku. Domáci si pripísali desiaty trojbodový zápis v sezóne. Okrem prvej sedmičky tímov ich nikto nemá v La Lige viac. Zároveň poskočili na desiatu priečku. Barcelončania klesli až na sedemnástu pozíciu iba bod pred zónu zostupu.

Athletic Bilbao - Getafe 0:0

Oba tímy mali v prvom polčase po jednej veľkej gólovej šanci, ale inak sa v podstate nedialo nič. Najskôr hosťujúci Soria na čiare zastavil nebezpečnú hlavičku Berchicheho a následne Agirrezabala zneškodnil rovnako hlavičkový pokus Aldereteho. Bilbao a Getafe si teda body rozdelili.

Cádiz - Sevilla 0:2 (0:0)

Góly: 51. Ocampos, 74. En-Nesyri

Sevilla má na trinástom mieste päťbodový náskok pred zónou zostupu, pričom šestnásty Cádiz len dvojbodový. Rozhodujúci moment priniesol úvod druhého dejstva, kedy sa presadil Ocampos. Poistku pridal En-Nesyri.

Elche - FC Barcelona 0:4 (0:1)

Góly: 20., 66. Lewandowski, 56. Fati, 70. F. Torres

V súboji prvého s posledným išlo všetko podľa papierových predpokladov. Robert Lewandowski otvoril skóre a do prestávky mohol pridať aj druhý zásah, ale zblízka hlavičkoval nad. Mascarell zakrátko zachránil pri krížnej strele Koundého. Napriek tomu z toho bol debakel, pretože Barcelona strelila v druhom polčase ďalšie góly.

Ešte predtým mal vyrovnanie na kopačke Carmona. Postupoval sám na ter Stegena, lenže kuriózne sa zranil a svoj pohyb musel zastaviť. Zakrátko tak Ansu Fati zakončil presne individuálnu akciu, Lewandowski pridal svoj druhý presný zásah a Ferrán Torres technicky trafil k žrdi. 

Ani čestný zásah Elche nepridal Fidel, hlavičkoval do brvna. Domáci tak ostávajú na poslednom mieste tabuľky s trinástimi bodmi. Barcelona má na čele už pätnásťbodový náskok pred druhým Realom Madrid, ktorý má nedeľný duel proti Valladolidu k dobru.

Priebežná tabuľka La Ligy.
Flashscore