Udalosti La Ligy: Ter Stegen podržal Barcelonu, Morata zachránil tri body Atléticu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti La Ligy: Ter Stegen podržal Barcelonu, Morata zachránil tri body Atléticu
Devätnásť čistých kont má na konte v prebiehajúcej sezóne ter Stegen so svojou defenzívou.
Devätnásť čistých kont má na konte v prebiehajúcej sezóne ter Stegen so svojou defenzívou.Profimedia
Nemecký brankár Marc-André ter Stegen (30) bol opäť hrdinom Barcelony pri tesnej výhre nad Bilbaom 1:0. Gól Raphinhu (26) stačil katalánskemu klubu k ďalšiemu víťazstvu a najmä udržaniu si deväťbodového náskoku pred Realom Madrid. Álvaro Morata (30) v nadstavenom čase zachránil zverencov Diega Simeoneho (52), ktorí sa proti Girone, napriek streleckej aktivite, nevedeli dlho presadiť.

Mužstvo Xaviho Hernándeza vyhralo v Bilbau najtesnejším možným rozdielom. Barcelona, ktorá porazila Valenciu na Camp Nou 1:0, zopakovala výsledok na San Mamés a zaznamenala dôležitý trojbodový zápis, ktorý ju posunul zasa o kúsok bližšie k ligovému titulu.

V nedeľu "Blaugranas" hostí Real Madrid a zároveň bude hájiť deväťbodový náskok. Barcelona sa v domácej súťaži môže pochváliť skvelou bilanciou: 21 výhier, dve remízy a dve prehry. Klub z hlavného mesta Španielska je na tom v prebiehajúcom ročníku oveľa horšie. Zrážajú ho predovšetkým zranenia a nevyrovnané výkony.

Tabuľka La Ligy.
Tabuľka La Ligy.Flashscore

Konkurenčné Atlético Madrid tým pádom mohlo nastúpiť do pondelkovej dohrávky proti Girone v úplnom pokoji. Prispela k tomu hlavne remíza Realu Sociedad na Malorke, čo madridskému celku dalo istotu tretieho miesta už pred výkopom.

Atleti sa v zápase dlho trápili v zakončení, nevyužili najmenej šesť jasných gólových príležitostí. V poslednej minúte duelu rozhodol o ich troch bodoch Álvaro Morata. Skúsený útočník tak na poslednú chvíľu zachránil Simeoneho a upevnil "Rojiblancos" na priečkach zaručujúce Ligu majstrov.

Hráč kola

Hráčom kola sa stal Marc-André ter Stegen. Nemecký brankár bol jednou z hlavných postáv stretnutia medzi Bilbaom a Barcelonou. Vďaka jeho zákrokom sa Katalánci vyhli bodovej strate na San Mamés. Pred El Clásicom je často vo vzduchu cítiť neistotu. Barcelone sa ju po skvelom výkone ter Stegena podarilo striasť a udžať svoje vedenie na čele La Ligy.

Gól kola

Real Madrid sa na rozdiel do Barcelony v najvyššej španielskej súťaži stále trápi. Svoje o tom vie aj Joselu. Útočník Espaňolu poslal som tím do vedenia už v ôsmej minúte a utíšil tribúny na Santiago Bernabéu. Gólová akcia sa začala dlhým pasom na pravé krídlo, kde si ho skvelo prebral Rubén Sánchez, ktorý ho poslal na veľké vápno a tam už číhal nikým nekrytý Joselu. Poslal nechytateľnú strelu do pravého horného rohu brány. Krásna futbalová akcia ale nakoniec Espaňolu bola k ničomu, pretože Real súboj otočil a vyhral 3:1.