Vedeniu Sevilly došla trpezlivosť. Po remíze s Vallecanom odvolalo trénera Mendilibara

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vedeniu Sevilly došla trpezlivosť. Po remíze s Vallecanom odvolalo trénera Mendilibara

Mendilibar už nie je trénerom Sevilly.
Mendilibar už nie je trénerom Sevilly.Profimedia
Sevilla je bez trénera. Po neúspešnom štarte do novej sezóny vedenie odvolalo Josého Luisa Mendilibara (62), ktorý s tímom v minulej sezóne vyhral Európsku ligu. Informuje o tom webová stránka klubu.

Sevilla má po úvodných ôsmich zápasoch najvyššej španielskej súťaže bilanciu dve výhry, dve remízy a štyri prehry a nachádza sa dva body nad pásmom zostupu. Andalúzsky tím v skupinovej fáze Ligy majstrov remizoval s Lensom a PSV Eindhoven.

Vedenie klubu odvolalo Mendilibara po sobotňajšej ligovej remíze 2:2 s Vallecanom. Predstavitelia Sevilly zatiaľ nevymenovali nástupcu skúseného španielskeho trénera.

Sevillu čaká ešte odložený duel s Atléticom Madrid.
Sevillu čaká ešte odložený duel s Atléticom Madrid.Flashscore

Vedenie klubu zvažuje až šesť mien, ktoré by mohli Mendilibara nahradiť. Niektorí z nich sú tréneri najvyššieho kalibru, iní majú nižší profil a lepšie sa prispôsobia platovým podmienkam. Andoni Iraola je jedným z nich. Bývalý tréner Raya prechádza zlým obdobím v Bournemouthe.

Javi Gracia a Marcelino García Toral sú momentálne bez práce. Obaja majú za sebou búrlivé obdobia a môžu zapadnúť do predstavy tímu. Problémom je však plat, ktorý požadujú.

André Villas-Boas a Antonio Conte sú pre zmenu esá, ktoré má vedenie Sevilly v rukáve. Cieľom klubu je nájsť nového kouča v najbližších 24 hodinách a pracovať s ním už počas októbrovej reprezentačnej prestávky.