Williamsovci vystrelili tri body Bilbau, Real padol na domácej pôde

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Williamsovci vystrelili tri body Bilbau, Real padol na domácej pôde
Aktualizované
Real zakopol v nevhodnom čase.
Real zakopol v nevhodnom čase.Profimedia
Futbalisti Osasuny vyhrali v úvodnom sobotnom stretnutí 28. kola španielskej La Ligy napriek tomu, že s Elche prehrávali 0:1. Z troch bodov sa teší aj Bilbao, ktoré vyhralo nad Espanyolom. Prekvapením je domáca prehra Realu Madrid s Villarealom.

Osasuna - Elche 2:1 (0:1)

Góly: 71., 84. Ezzalzouli - 44. Morente

Domáci cez týždeň postúpili druhýkrát vo svojej histórii do finále Copa del Rey, ale v lige nemajú dobrú formu. Po MS vyhrali iba dvakrát, v šiestich prípadoch remizovali a päťkrát prehrali. Osasuna začala lepšie, ale Ezzalzouliho získaná penalta bola po zásahu VAR odvolaná a Barja mieril vedľa.

Tesne pred polčasom tak udrelo posledné Elche. Mascarell našiel presným pasom v šestnástke Morenteho, ktorý otvoril skóre. Po zásahu Boyeho z 50. minúty mohli hostia pomýšľať na tretiu výhru, avšak zásah pre ruku neplatil.

Preto Osasuna dostala šancu otočiť skóre, čo sa aj podarilo. Postaral sa o to najaktívnejší hráč Abde Ezzalzouli hosťujúci z Barcelony, ktorý najskôr vyrovnal a v 84. minúte strelil aj druhý gól. Domáci poskočili na siedme miesto, Elche má na poslednej priečke iba trinásť bodov a je jednou nohou v nižšej súťaži.

Espanyol - Athletic Bilbao 1:2 (0:1)

Góly: 90+1. Darder - 22. I. Williams, 75. N. Williams, ČK: 90+1. Vidal (Espanyol)

Hostia sa ideálne oklepali po semifinálovom vypadnutí z Copa del Rey, práve proti Osasune. Na pôde Espanyolu ich poslal do vedenia Iňaki Williams a aj keď Braithwaite dostal loptu tiež do siete, zásah pre ruku neplatil.

Aj druhý zásah Bilbaa vsietil člen bratskej dvojice, tentoraz Nico Williams po krásnej rane do rohu brány. Sergi Darder ešte znížil, lenže po červenej karte Vidala bolo jasné, že body poputujú do Baskicka.

Real Sociedad - Getafe 2:0 (1:0)

Góly: 45+2. Oyarzabal, 60. Kubo

Domáci uspeli napriek tomu, že Mikel Oyarzabal v závere prvého polčasu zahodil pokutový kop, ale o chvíľu neskôr hlavičkou dorážal strelu Merina do siete. Takefusa Kubo zužitkoval výborný pas pred bránu a zblízka sa nepomýlil. Real Sociedad si poistil štvrté miesto tabuľky. Getafe ostáva štrnáste.

Real Madrid - Villareal 2:3 (1:1)

Góly: 16. Torres (vl.), 48. Vinícius Jr. - 39. a 80. Chukwueze, 70. Morales

Náskok dvanástich bodov a zápas k dobru, taká je situácia na čele tabuľky po ďalšom zaváhaní Realu Madrid. Kráľovský klub doma nečakane padol s Villarealom a s najväčšou pravdepodobnosťou definitívne zamával majstrovským ambíciám. Zápas sa pre favorita vyvíjal nádejne, od 16. minúty viedol po vlastnom góle Torresa. Húževnatí hostia však dokázali dvakrát vyrovnať a desať minút pred koncom rozhodol o ich triumfe druhým gólom Chukwueze.