Xavi varuje Barcu: Busquets nemá náhradu, potrebujeme špičkového hráča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Xavi varuje Barcu: Busquets nemá náhradu, potrebujeme špičkového hráča

Xavi a Busquets zažili množstvo titulov už ako spoluhráči.
Xavi a Busquets zažili množstvo titulov už ako spoluhráči.AFP
Barcelona má titul vo vrecku a môže tak plánovať budúci ročník. Po takmer štyroch rokoch čakania na ligový primát, musia Katalánci posilniť svoj káder. Dva symboly tímu, Jordi Alba (33) a Sergio Busquets (35), sa totiž s klubom lúčia.

Xaviho hlavnou starosťou tesne pred koncom ligového ročníka je nájsť náhradu za Sergia Busquetsa. Defenzívny štít sa rozhodol nepredĺžiť zmluvu so svojím milovaným tímom.

V očakávaní svojej budúcnosti má Busquets na stole ponuku zo Spojených štátov a ďalšiu zo Saudskej Arábie. Už skôr sa Xavi vyjadril, že prioritou musí byť posilnenie mužstva na pozícii defenzívneho stredopoliara. A nie hocijaké.

"Tento rok sa začala nová etapa, ale nenazval by som ju úplnou generačnou výmenou. Uskutočňuje sa prirodzená zmena. Je to vývoj. Za Busquetsa chýba alternatíva, preto na trhu potrebujeme nájsť špičkového futbalistu," povedal na tlačovej konferencii pred zápasom s Mallorcou.

V tejto chvíli je v Barcelone viac pochybností ako odpovedí. Tím bude meniť štadión, podpisy zmluv sa zatiaľ nemôžu uskutočniť pre nesplnenie finančného fair-play.

"Mám pocit, že to nebude ľahké. Camp Nou bol pre nás príliš blízko. Náš domov. Cítili sme sa tam pohodlne. Čaká nás sťahovanie. Potrebujeme k tomu ľudí, aby sme mali opäť pocit ako doma. Bude to komplikovaný rok," dodal.

Hlavný lodivod upokojil fanúšikov - Jules Koundé sa nikam nechystá. Fámy o tom, že Francúz požiadal klub o prestup, rázne poprel. "Už som to hovoril... S Koundém nemáme žiadny problém. Nech ale poviem čokoľvek, stále píšete, že je tu problém a pokračujete v tom. Nemám problém ja, nemá ho ani on. Máme za sebou veľmi dobrý rozhovor. Pre nás je to zásadný hráč," dodal Xavi Hernández. 

Prehľad zápasu Barcelona - Mallorca (nedeľa, 19:00)