Barcelona nedala šancu Espanyolu a 27. raz v histórii sa stala majstrom Španielska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona nedala šancu Espanyolu a 27. raz v histórii sa stala majstrom Španielska
Aktualizované
Barcelona je majstrom Španielska.
Barcelona je majstrom Španielska.Profimedia
Futbalisti FC Barcelona vyhrali v zápase 34. kola španielskej La Ligy mestské derby na pôde Espanyolu a v predstihu si zabezpečili majstrovský titul, keďže na čele tabuľky majú štyri kolá pred koncom nedostihnuteľný štrnásťbodový náskok pred Realom Madrid.

Espanyol - FC Barcelona 2:4 (0:3)

Góly: 73. Puado, 90+2. Joselu - 11., 40. Lewandowski, 20. Baldé, 53. Koundé

Duel sa pre favorita vyvíjal od začiatku veľmi dobre. Skóre otvoril Robert Lewandowski, ktorý pridal do prestávky aj svoj druhý presný zásah. Medzitým sa presadil i mladý obranca Alejandro Baldé. Pacheco pritom chytil ešte jednu tutovku poľského kanoniera.

Znížiť mohol v nadstavenom čase Braithwaite, skvele zasiahol ter Stegen. Po zmene strán si Jules Koundé nabehol na krásny de Jonga, hlavičkou zvýšil už na rozdiel štyroch presných zásahov. Javi Puado síce pokazil Nemcovi čisté konto a pridal sa i Joselu, no na majstrovských oslavách "Blaugranas" to už nič nezmenilo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Barcelona získala svoj 27. španielsky titul a prvý od roku 2019. V historických tabuľkách je najúspešnejším tímom s 35 majstrovskými primátmi Real Madrid. Xavi Hernández dokázal po ôsmich tituloch v pozícii hráča vyhrať aj ako tréner. Podarilo sa mu to v jeho prvej kompletnej sezóne, keďže na lavičku prišiel v novembri 2021.

Záložník Sergio Busquets tak Camp Nou opúšťa s poslednou veľkou trofejou, keďže pred niekoľkými dňam oznámil, že nepredĺži zmluvu. Lewandowski vyhral titul v prvej sezóne v Barcelone, pričom s aktuálnymi 21 gólmi je veľmi blízko k cene pre najlepšieho strelca súťaže.

Barcelončania inkasovali iba dvanásť gólov v 34 vystúpeniach a strelili ich 64, čo je po Reale druhý najvyšší počet. Už skôr bolo avizované, že v pondelok sa uskutočnia oslavy v meste.

Celta Vigo - Valencia 1:2 (0:1)

Góly: 60. Seferovič - 8. Kluivert, 88. Mari, ČK: 90+3. Gabriel (Valencia)

Valencia mala skvelý úvod, keďže Justin Kluivert bol na konci rýchlej kontry a strelou z hranice bieleho bodu poslal svoj tím do vedenia. Postupom času prebrala iniciatívu Celta. Mamardašvili sa ešte blysol pri strele Peréz a Seferovič mieril z hranice vápna tesne vedľa.

Po hodine hry však už Haris Seferovič hlavičkou z rohu trafil nechytateľne k žrdi. Otočiť skóre mohol Óscar, z priameho kopu opečiatkovl tyč. Vigo museli nepremenené možnosti mrzieť, pretože center sprava v 88. minúte zakončil hlavou svojim prvým gólom za áčko "netopierov" odchovanec Alberto Mari.

Valencia poskočila na štrnáste miesto, stále má náskok iba troch bodov od zóny zostupu. Celta je trinásta.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Elche - Atlético Madrid 1:0 (1:0)

Gól: 41. Fidel

Posledné Elche síce už dlhšie vie, že vypadne, ale proti favoritovi podalo veľmi dobrý výkon a vyhralo. Morata na začiatku hlavičkou našiel iba Badíu. Dlhý aut pred koncom polčasu podbehol Grbič, po ktorého veľkej chybe nemal Fidel problém trafiť prázdnu bránku.

Domáci pritom mohli pridať aj ďalšie zásahy, lenže Milla aj Boyé vo vyložených pozíciách nemierili presne. Napriek výhre sa posledné miesto pre Elche nemení. Atlético ostáva tretie o dva body za Realom Madrid.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Real Valladolid - Sevilla 0:3 (0:0)

Góly: 51. Mir, 79. Gómez, 90+4. Corona

Najdôležitejšie momenty sa odohrali v druhom polčase. Najskôr Rafa Mir otvoril skóre a aj keď sa Valladolid snažil vyrovnať, tak sa to nepodarilo. Navyše Papu Gómez využil otvorenú defenzívu a zvýšil. Escudero v snahe vykresať nádej trafil žrď. Konečný výsledok stanovil striedajúci Jesus Corona.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore
Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore